Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Startskuddet for å bringe Herøyabedriften InflowControls enestående oljeventilteknologi ut på markedet gikk i september. I samarbeid med europeiske partnere er målet å klargjøre ventilen til felttester i 2014.

I dag sender TV Telemark første program om Herøya Industripark – i en serie på 10 programmer som skal gå hver tirsdag framover.

Yara i Porsgrunn produserer mer fullgjødsel en noensinne. – Investeringer har resultert i flere produksjonsrekorder i sommer, og vi legger inn ytterligere økninger i 2014, melder fabrikksjef Per Knudsen.

Totalt har bedriftene i Herøya Industripark tatt inn 37 lærlinger denne høsten. De fordeler seg på 12 fagdisipliner og det er kjemiprosessfaget som har den største gruppen på 18 lærlinger.

Grenland Energy er den første gründerbedriften i industri-inkubator Proventia på Herøya. – Nå er vi er i gang, annonserer daglig leder Morten Braatø.

NEI til nedbygging av industrien! Dette er hovedoppslaget i det nye industrimagasinet 100 %, som vertskapet Herøya Industripark AS står bak.  

– Bypakke Grenland vil løfte regionen opp i en ny divisjon. Bedre infrastruktur er helt avgjørende for næringslivets framtid i regionen, sier NHOs regiondirektør i Telemark, Nikolai Boye.

I dag kl. 13.00 vil Alf Jan Flaten, som omkom i Fullgjødselfabrikk 4 torsdag 15. august, bli begravet i Sønderled kirke.

RHI Normag AS har ansatt Trym E. Hansen som ny administrerende direktør fra 1. september. Samtidig melder RHI at fabrikken på Herøya nå er i full produksjon. 

En innleid person hos Yara mistet livet i en arbeidsulykke i Fullgjødselfabrikk 4 i går ettermiddag, og en arbeidskollega ble skadet og fraktet til Sykehuset Telemark.

– Markedet går som en kule om dagen, og rammebetingelsene i Grenland kan vi stort sett leve bra med. Vår største utfordring er rekruttering, og de gode kandidatene må vi hente utenfor vår egen region.

Fra mai til juni økte industriproduksjonen med 3,1 % til 123,5 på den sesongjusterte produksjonsindeksen til Statistisk sentralbyrå. Dette er høyeste verdi for produksjonsindeksen noen gang.

14 år gamle Arne Haukedal satt i bussen på vei til sommerferie hos bestemor i Bamble da han hørte flyduren. 167 ’flygende festninger’ var på vei inn mot Herøya, og like før klokka halv to falt de første bombene, en varm sommerlørdag 24. juli 1943.

Lørdag formiddag 24. juli 1943 kom 167 fly fra United States 8. Air Force i fem bølger over Herøya og tømte sin last på mer enn 1500 bomber over fabrikkområdet.

Når Statoilansatte tar sommerferie og tømmer kontorene i forskningsparken på Herøya, strømmer studentene til. ”Brakka“ fylles opp av et 15-talls sommerstudenter fra hele verden.

Norsk Hydro ASA og Serenity Capital Pte. Ltd har signert en avtale som kan føre til at SilMag International AS, det norske datterselskapet til Serenity, gjenopptar produksjon av magnesium på Herøya.

– Vi har jobbet med plan for renere Gunneklevfjord i et års tid, i forbindelse med en mulig utfylling av Gunneklevfjorden, der Porsgrunn kommune er tiltakshaver. Når Miljødirketoratet nå varsler et mulig pålegg om å framskynde dette arbeidet, vil vi vurdere dette i nær dialog med myndighetene.

Calora Subsea sikrer at oljestrømmene flyter fra store havdyp og indre jordkjerner ut i kranene til verdens oljeindustri. I en anonym produksjonshall i Norges mest komplette industrimiljø på Herøya lages isolasjon til fleksible rør som sikrer oljeflyten.

– Disse pengene skal vi bruke på å gi ut CD med alle festivalens bestillingsverk, sier en glad Kjetil Klingberg fra Grenland International Brass Festival, vinner av Herøya Industriparks Kulturpris for 2012. Fondet delte i tillegg ut tre stipend og to ildsjelpriser.

Fire dristige grundere på Herøya satser på batteridrevne båter og starter bygging av sin første store leveranse i høst. – Potensialet er enormt, sier Grenland Energy-gründere som nå inviterer investorer videre med på ferden.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler