Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

– Hvordan kan vi i Yara klare å konkurrere internasjonalt med produktet vårt? spurte finansdirektør hos Yara Torgeir Kvidal retorisk. – Svaret er forskning og utvikling. Og vi satser spesielt innen tre områder: merverdi til produktene, miljøforbedringer og partnerskap med kundene.

Baze Technology har tatt ledelsen i infotainmentbransjen med IPTV (mottak av TV over datanettet) til offshore og vindparker, og satser friskt videre fra nytt hovedkontor ved Telemarksporten. – Herøya Industripark som tilholdssted og facilitator har vært viktig medspiller for vår utvikling, sier daglig leder Sigurd Juvik.

58 prosjekter er tildelt 444 millioner kroner fra Forskningsrådets program Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA). Både Norcem og Hydro Aluminium har blitt tildelt midler over programmet.

I september kan EVRY flytte tilbake til totalrenoverte lokaler i Herøya Industripark (HIP). G-fløyen i Administrasjonsbygget skal pusses opp og tilpasses IT-selskapets behov – blant annet med nytt inngangsparti.

Det Herøyabaserte selskapet Norsk Jernbanedrift vant 40 millioners kontrakt med Jernbaneverket på forberedende jernbaneteknisk entreprise mellom Farriseidet og Porsgrunn. – Nå er vi på det vinnende sporet, sier divisjonsdirektør Jeppe Raaholt.

Kvalitet, kunnskap og evne til fornyelse har i mer enn hundre år kjennetegnet industrien i Norge, og gjør det fortsatt. Disse positive ordene skal også kjennetegne Norsk Industri som organisasjon i 2014.

Merkevarebyrået Metro Branding, med hovedkontor i Sandefjord, er på plass med eget kontor i Herøya Industripark.

Yara har godkjent en studie for økt produksjon i Porsgrunn. Studien skal være ferdig i tredje kvartal til neste år, og vil utarbeide et underlag for styret for en beslutning om å øke produksjonen av salpetersyre, kalksalpeter og noe Fullgjødsel i Porsgrunn.

50 år med industrirettet forskning i Herøya Forskningspark – det ble markert i Forskningsparken i dag. Første byggetrinn ble nemlig innviet i 1963.

Selskapet OiW Process AS har på rekordtid etablert seg i Herøya Industripark. Det gikk nøyaktig én uke fra forespørsel til innflytting. – Vi har hatt en opptur etter at vi kom hit, sier Susan Heldal og Albert Buer i det nyetablerte OiW Process AS. 

 

Bredden var imponerende stor da syv studentbedrifter presenterte sine ideer for et kritisk panel i Informasjonssalen i Herøya Industripark. Ideene som studentene fra høyskolen i Telemark (HiT) har jobbet med siden skolestart i høst, varierte fra tekniske løsninger til kreative prosjekter.

Yara Norge valgte Herøya Industripark som nytt knutepunkt i Sør-Norge for effektiv levering av mineralgjødsel til Norge. Terminalbygget til 90 millioner er driftsklart sommeren 2014. 

Agility Group utvikler sine forretningsområder og samler den landbaserte delen av sin virksomhet på Herøya fra 1. desember. På nyåret vil det være full aktivitet i SIC 1-bygget, som er del av de lokalene som ble stående tomme etter nedleggelsen av REC og SIC.

Vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS trenger å styrke sin driftsorganisasjon HIP Drift, og søker driftsingeniør med god teknisk forståelse og evne til å se sammenhenger på tvers av disipliner.

Vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS søker en engasjert ressursperson i en nyopprettet stilling som forretningsutvikler.

Utslippene fra olje- og gassproduksjonen økte fra 2011 til 2012, mens fastlandsindustriens utslipp til luft og vann i mange år nå har vært inne i en langsiktig, nedadgående trend.

Vekstkonferansen "Kjappe hoder" er en konferanse om idéer, vekst og suksess, og arrangeres 20. november i Porsgrunns nye kulturhus Ælvespeilet.

Det var er variert program som ble presentert for elevene fra 3.klasse ved Skien, Porsgrunn og Bamble videregående skoler under forskningsdagen på Herøya.

 

Miljøbevisste og nysgjerrige videregående elever fikk bokstavelig talt ’vann på mølla’ da Yaras Amund Myrstad fortalte om pilot anlegg i Sahara som skal lage ferskvann til matproduksjon med solenergi og sjøvann under forskningsdagen på Herøya igår.

Molab AS, som er etablert i Herøya Forskningspark, utvider aktivitetene og bemanningen. De har nylig overtatt Addcons lab.aktiviteter, og er nå åtte ansatte.  

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler