Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Bilfinger Porsgrunn pilot for kunnskapsformidling med video

10. januar 2019

Bilfingerkonsernet skal ta i bruk videoteknologi for å formidle kunnskap. Prosjektet, som går under navnet «Industrial Tube», er inne i en siste utviklingsfase, og Bilfinger i Porsgrunn er med i uttestingen av løsningen.

INOVYN øker PVC-produksjonen og har engasjert Bilfinger i prosjektet

03. januar 2019

INOVYN skal øke produksjonen av pasta-PVC fra 40 til 55 tusen tonn i fabrikken i Herøya Industripark. INOVYN står selv for prosessdesign, mens Bilfinger har fått ansvaret for prosjektledelse, detaljengineering, anskaffelse og anleggsledelse av utvidelsesprosjektet, som kalles «Venusprosjektet». 

– Vi er helt avhengig av glassblåseren i Herøya Forskningspark

31. desember 2018

– Uten en glassblåser tilgjengelig er du på en måte låst som organisk kjemiker. Organisk kjemi uten en glassblåser er som å kjøre bil uten motor. Her i forskningsparken har vi en dyktig glassblåser som raskt kan lage den delen vi mangler. Alternativet er åtte til 12 ukers leveringstid fra produsenten. 

Nyttårshilsen fra EIVA-SAFEX på Herøya; ny sveiserobot til industrien

27. desember 2018

EIVA-SAFEX tilbyr fra nyåret et helt nytt robotiseringsprogram i samarbeid med EGH. 

De holder fabrikkene i gang og sørger for topp beredskap på julaften

24. desember 2018

Drøyt 80 skiftansatte sørger for at fabrikkene i Herøya Industripark er i full drift på julaften, og at beredskapen er på topp. Med juletre i kontrollrommet og tradisjonell julemat blir det god stemning på skiftet!

Har oppgradert råvannsanlegget – viktig del av industripulsen i Herøya Industripark

20. desember 2018

I Herøya Industripark brukes det like mye vann per time som Skien kommune bruker per døgn. Kapasiteten er 9.000 liter vann hvert eneste sekund. Etter mer enn 50 års drift, var pumpene i industriparken nedslitt, og nå er Herøya Industripark AS i mål med oppgraderingen av råvannsanlegget.

De fleste boligbranner starter på kjøkkenet – enkle grep kan redde liv og verdier

14. desember 2018

Over halvparten av alle boligbranner i Norge starter på kjøkkenet, og stua er arnested nummer to. Branninspektør Arne Kristian Rogne Øvland ved Porsgrunn brannvesen har mange gode råd til hvordan du kan forhindre at julehøytiden blir ødelagt av brann.  

Industrial Green Tech-klynge bygger klimapositiv industri i Grenland – vil ha med flere

11. desember 2018

Industrial Green Tech (IGT) er en av årets nye Arena-klynger i Norwegian Innovation Clusters, utviklet av bedrifter fra Norges største industriregion, Grenland i Telemark. Medlemsbedriftene sikter høyt!

Praxair Norge skifter eier – blir Nippon Gases Norge

06. desember 2018

Praxair Norge har fått ny eier, og det nye navnet på selskapet blir Nippon Gases Norge AS. Stig Are Karlsen som leder Praxairs virksomhet på Herøya, forteller at eierskiftet ikke innebærer endringer i aktiviteter.

Full fart hos Addcon Nordic – nesten tomme for hjortetakksalt

04. desember 2018

Produksjonen går for fullt hos Addcon Nordic i Herøya Industripark. Lageret av hjortetakksalt er nesten tomt, og flyplasser har allerede bunkret avisningsvæske for å møte vinteren. Den første skipslasten gikk til flyplassen på Grønland allerede i august!

EVRY skal levere IT-løsning for helautomatisk dataflyt til Yara Birkeland

30. november 2018

Norskutviklede Yara Birkeland vil bli verdens første elektriske og selvkjørende containerskip når det sjøsettes i 2020. EVRY er valgt som Yaras teknologipartner for å utvikle en IT-løsning for digitalisering av lasteprosessen på land for containere, inkludert kommunikasjon mot den nye terminalen på Herøya og containerskipet Yara Birkeland.

Sømløst samarbeid mellom industrien på Herøya og forskermiljøene

27. november 2018

Mange gode krefter mobiliserer nå for å få til sømløst samarbeid mellom forskere og industrimiljøene i Herøya Industripark.  

Gode muligheter for jernbaneterminal på Herøya, men mange uavklarte spørsmål

23. november 2018

Det er gode muligheter for å lykkes med en jernbaneterminal i Herøya Industripark, men mange forhold må løses først; Hvilken teknologi skal man velge, hvem skal investere og eie infrastrukturen, hvem skal eie togrutene og ha ansvar for å fylle vognene? 

Yaras nye miljøprodukt til industri – laget sammen med forskere ved USN

21. november 2018

En ny rensemetode for hydrogensulfid fra testbenken ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Porsgrunn, har blitt Yara Industrials nye miljøprodukt klart for test i industrien. Produktet løser et gassproblem og gjenbruker svovelavfall til nye produkter.

Sekkelageret og Etasjelagerkaia revet – Yara snart i gang med å bygge ny terminal

16. november 2018

Rivingen av Bygg 28 – det gamle Sekkelageret og kontordelen fra 50-tallet i syd – er foreløpig ferdig. Det betyr at 26 meter av bygningskroppen er borte. Det er også Ro-ro-kaia og Etasjelagerkaia. Yara har formelt overtatt området, og ALTi Bygg og Anlegg AS har fått kontrakten påbygging av ny terminal og kai til den autonome containerbåten "Yara Birkeland".

Signerte samarbeid - Herøya Industripark AS, USN og SINTEF vil bli vinnerlag

14. november 2018

Forrige uke signerte Herøya Industripark AS, SINTEF og Universitetet i Sørøst-Norge avtaler som formaliserer enda tettere samarbeid mellom forskere og industrimiljøet i Herøya og Grenland. Målet er ny konkurransekraftig industri og å løse samfunnsutfordringer.

Prosess21 - Lanserte ny innovasjonsplattform for CO2-fri produksjon av lettmetaller

09. november 2018

Prosess21 er på «roadtrip» i Norge for å få svar på spørsmål om hvordan livskraftig vekst skal skje parallelt med minimale utslipp i industrien. Prosess21 er videreføring av et samarbeid som bygger på den positive samhandlingen som oppstod under utarbeidelsen av Veikartet for prosessindustrien.

Arena-status bidrar til at Grenland kan bli verdens første klimapositive industriregion

08. november 2018

Klyngen Industrial Green Tech som består av 22 sterke medlemsbedrifter i Grenland, har i dag fått status som Arena-klynge. Det innebærer statlig finansiering av et klyngeprogram der formålet er å gjøre Grenland til verdens første klimapositive industriregion. 

Seram Coatings – ny teknologibedrift med lovende produkt til Herøya

06. november 2018

En spennende oppstartsbedrift, Seram Coatings, har nylig etablert seg på Herøya med produksjon av ThermaSiC, et pulver som kan gi mindre slitasje på både fly, biler og mange andre maskiner.

Grenlandsindustrien gjør felles løft for HMS-opplæring – nyttig for hele industri-Norge

02. november 2018

Herøya Industripark har tatt i bruk «Munio Access to Industry», en ny læringsplattform som samler all Helse-, Miljø- og Sikkerhetsopplæring på ett sted. Siden oppstarten i april har 650 personer gjennomført e-kurs i Munio kombinert med klasseromsopplæring hos Herøya Kompetansesenter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler