Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Tørris har lenge vært brukt som medium for nedkjøling. At tørrisen går rett over i gassform når den sublimerer (fordamper fra fast form), er ingen sensasjonell nyhet. Men dette faktum, og graden av nedkjøling, er grunnlaget for det kommersielle konseptnavnet SuperGreen.

Hilde Schwaiger Sølversen og kollegene hennes i Herøya Nett AS sørger for at fabrikker og kontorer inne i industriparken har stabil strømtilførsel. Hun har fagbrev som automatiker og jobber i en døgnkontinuerlig vaktordning for å sikre energileveransene til alle leietakerne i parken. 

– Vi tar et viktig veivalg for å møte tøffe konjunkturer, sa styreleder Trygve Rinde i Telemark Offshore, som sammen med ICG (IndustriClusteret Grenland) og STIG (Samarbeidende Teknologibedrifter i Grenland) satser samlet for å skape en framtidsrettet utvikling av regionen. 

Fjoråret ble rekordår for kaiene på Herøya, med hele 918 båtanløp. 500 av anløpene ble tatt hånd om av Yaras skipningsavdeling, som ledes av skipningssjef Oddvar Gjerde. Yara er med dette den absolutt største aktøren i Grenland Havn. 

Samtlige skiftansatte på Herøya går en tryggere tid i møte. De har fått MiniAnne i julegave, og kan trene livreddende førstehjelp når det passer for dem. 

NLI Grenland er i full gang med rehabilitering av tårnet som er en del av Yaras salpetersyrefabrikk på Herøya. Jobben er krevende fordi den ikke bare foregår i høyden, men det er også svært trangt inne i tårnet.

Norsk Hydro ASA har inngått avtale med Oslo Pensjonsforsikring AS om salg av Herøya Industripark AS. Overdragelsen vil trolig skje i løpet av første kvartal 2016. 

Gunn-Trude Thorsen Andersen har utdanning innen kjemi- og prosessfag fra Croftholmen. Hun tok artium fordi hun ville bli sosionom, og hun er absolutt ikke kokk. Men 45-åringen fra Bamble er sjef for et av Telemarks travleste spisesteder – Sentralkantina i Herøya Industripark.

Hydro har søkt Miljødirektoratet om å fjerne forurensede masser etter Klorfabrikken på Herøya, den såkalte «sarkofagen». Planen er at fjerningen skal skje i andre halvår 2016.

Hydro planlegger et sett med nye tiltak for å redusere miljøbelastningen knyttet til Gunneklevfjorden på Herøya. Tiltakene er foreslått av Norsk Institutt for Vannforskning, NIVA, og går fram av en plan selskapet har oversendt Miljødirektoratet.

De to siste av de 13 som ble sendt til Sykehuset Telemark onsdag etter påvirkning av nitrosegass, blir skrevet ut i løpet av dagen. Gunnar Bråthen, leder for Bilfinger på Herøya, er svært glad for at ingen ble alvorlig skadet under gasslekkasjen onsdag. 

Klokken 08.30 i dag oppsto det en lekkasje av salpetersyre fra en syrepumpe i tilknytning til Yara Porsgrunns syretanker nede ved ammoniakkdokka.

– Når jeg ser en opplisting av tall, ser jeg veldig fort hva som gjemmer seg i kolonnene. Tallene «snakker til meg», og jeg ser med en gang om noe ikke stemmer, sier konsernsjef i TET, Berit Rongsjord. 

10 prosent av et utvalg næringslivsledere fra hele landet vurderer å etablere virksomhet i Telemark. Enda flere investorer, drøyt to av 10, svarer det samme når de blir spurt om sannsynligheten for å investere penger i Telemark de nærmeste 4-5 årene. Grenland er den mest aktuelle regionen. 

– Jeg har funnet det lettest å jobbe når det er som vanskeligst, for da er det spillerom for å gjøre det som er nødvendig. Og da forsvinner synserne, sier HR-sjef Geir Johnsen i Inovyn. 

– Vi er veldig optimistiske på at private investorer kommer med den andre halvparten, sier daglig leder Leif Svarstad i Maturo Kapital. Med et totalfond på 300 millioner kroner vil det normalt tredobles når pengene investeres sammen med andre. 

Jobber du på Herøya? Da har du muligheten til å levere bilen på verksted når du kommer på jobb og hente den når servicen er utført og du skal hjem. Mer lettvint blir det ikke. Men du trenger selvfølgelig ikke å jobbe i området for å benytte verkstedets tjenester. 

Siva støtter Pilotarena Herøya med inntil 2,9 mill. kr, til å utvikle en modell for å kjøre industrielle piloter og demo-anlegg for gründere og bedrifter.

- De mest unike objektene i samlingen er de nøye gjengitte fabrikkmodellene, sier teknisk konservator Monica Løvald fra Norsk Industriarbeidermuséum (NIA), som er i full gang med nedpakkingen av gjenstandene som skal flyttes fra Herøya til Rjukan. Midt i samlingen finner vi også en modell av Bobla til VW.

Yara Praxair er stolt av sin nyhet MigMa, sveisegass på flasker med 300 bar trykk og integrert regulator med reduksjonsventil. – Innovasjon i alle ledd, sier en fornøyd daglig leder, Kjell Einar Bregge ved teknologisenteret i Porsgrunn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler