Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

De to siste av de 13 som ble sendt til Sykehuset Telemark onsdag etter påvirkning av nitrosegass, blir skrevet ut i løpet av dagen. Gunnar Bråthen, leder for Bilfinger på Herøya, er svært glad for at ingen ble alvorlig skadet under gasslekkasjen onsdag. 

Klokken 08.30 i dag oppsto det en lekkasje av salpetersyre fra en syrepumpe i tilknytning til Yara Porsgrunns syretanker nede ved ammoniakkdokka.

– Når jeg ser en opplisting av tall, ser jeg veldig fort hva som gjemmer seg i kolonnene. Tallene «snakker til meg», og jeg ser med en gang om noe ikke stemmer, sier konsernsjef i TET, Berit Rongsjord. 

10 prosent av et utvalg næringslivsledere fra hele landet vurderer å etablere virksomhet i Telemark. Enda flere investorer, drøyt to av 10, svarer det samme når de blir spurt om sannsynligheten for å investere penger i Telemark de nærmeste 4-5 årene. Grenland er den mest aktuelle regionen. 

– Jeg har funnet det lettest å jobbe når det er som vanskeligst, for da er det spillerom for å gjøre det som er nødvendig. Og da forsvinner synserne, sier HR-sjef Geir Johnsen i Inovyn. 

– Vi er veldig optimistiske på at private investorer kommer med den andre halvparten, sier daglig leder Leif Svarstad i Maturo Kapital. Med et totalfond på 300 millioner kroner vil det normalt tredobles når pengene investeres sammen med andre. 

Jobber du på Herøya? Da har du muligheten til å levere bilen på verksted når du kommer på jobb og hente den når servicen er utført og du skal hjem. Mer lettvint blir det ikke. Men du trenger selvfølgelig ikke å jobbe i området for å benytte verkstedets tjenester. 

Siva støtter Pilotarena Herøya med inntil 2,9 mill. kr, til å utvikle en modell for å kjøre industrielle piloter og demo-anlegg for gründere og bedrifter.

- De mest unike objektene i samlingen er de nøye gjengitte fabrikkmodellene, sier teknisk konservator Monica Løvald fra Norsk Industriarbeidermuséum (NIA), som er i full gang med nedpakkingen av gjenstandene som skal flyttes fra Herøya til Rjukan. Midt i samlingen finner vi også en modell av Bobla til VW.

Yara Praxair er stolt av sin nyhet MigMa, sveisegass på flasker med 300 bar trykk og integrert regulator med reduksjonsventil. – Innovasjon i alle ledd, sier en fornøyd daglig leder, Kjell Einar Bregge ved teknologisenteret i Porsgrunn.

Er du interessert i historiske bilder? Industriarbeidermuseet på Rjukan publiserer nå en mengde bilder fra Herøya Industriparks fotosamling, på Digitalt Museum.

– Vi er positivt overrasket! Industribedriftene i Grenland og Telemark har tatt inn flere lærlinger enn forventet, sier Jarle Brekka Johnsen i Industrilærling, og Thove Marie Johansen i Opplæringskontoret for teknologifag (OTEK). 

Bedriften Yara Praxair lever et tilbaketrukket liv øst i Herøya Industripark, men produktene deres kan vi knapt klare oss uten. Daglig er du og jeg i kontakt med gasser og gassblandinger som kommer fra Yara Praxiar. 

Hvilken ny kunnskap trenger du for å ligge foran konkurrentene dine? Det kan du få svar på tirsdag 29. september. Da arrangerer industri-inkubatoren Proventia prosjektverksted sammen med Telemark fylkeskommune, Forskningsrådet og Oslofjordfondet. 

Miljødirektoratet har gitt Hydro tillatelse til å bruke overskuddsmasser fra byggingen av ny E18 i Grenland til å fylle ut i Gunneklevfjorden.

– Nå må vi slutte å tro, vi må vite hva næringsliv, investorer og opinionsledere mener om oss i Telemark og Grenland, sier initiativtakere for en omfattende omdømmeundersøkelse, Stine Ellingsberg, Vekst i Grenland og Åse Himle, Herøya Industripark. 

Undervannsundersøkelse med sonar bekrefter at industriparkens 1,6 kilometer kailengder er i meget god stand. – Dette er godt nytt for industribedriftene her og en opptur for oss, forteller driftssjef Lene Rambekk på Herøya Industripark. 

Det er utfordringen spanske Técnicas Reunidas (TR) har fått, når de bygger Yaras nye salpetersyrefabrikk i Herøya Industripark. – Vi skal bygge på et lite område, med mange forskjellige kontraktører og med stramme tidsfrister. Det er spesielt utfordrende, sier TRs HMS-koordinator, Maria del Mar Folgar Vallejo.

Elkem Solar er enig med konkursboet etter REC om å overta to av REC-byggene på Herøya for å starte ny solproduksjon. I dag annonserte de at selskapet vil gjenåpne fabrikken, som vil gi 70-80 nye arbeidsplasser på Herøya.

Yara Porsgrunn starter opp fabrikkforsøk i Fullgjødselfabrikk 2 og 3 i dag, og forsøkene vil vare ut neste uke. Fabrikkforsøkene vil medføre synlig røyk av NOx, nitrogenoksid. Utslippene vil ikke føre til brudd på Yaras årlige konsesjonsgrenser, og det vil ikke være fare for omgivelsene. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler