Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

– I driftsavdelingen i Herøya Industripark AS har jeg fått en reell problemstilling å jobbe med. Den er utrolig utfordrende og vanvittig spennende, sier trainee Martin Kaalstad, som er inne i et 18 måneders program i regi av Trainee Telemark.

Herøya Industripark AS, som er parkens vertskapsorganisasjon, ønsker å styrke organisasjonen med en leder med ansvar for drift, forvaltning og utvikling av industriparkens omfattende bygningsmasse.

– Det er sterkt fokus på kasting av mat. 25 prosent av maten, eller hver fjerde bærepose, går i søpla i stedet for å ende opp på tallerkener, forteller Åse Spangelo. Hun er dr. Scient og markeds- og applikasjonsansvarlig hos Praxair på Herøya.

Julaften kom tidlig til Grenland Energy! I dag ble det kjent at selskapet som er etablert i Herøya Industripark, får millionstøtte fra Pilot E-programmet, som finansieres av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og ENOVA.

– Det handler om å gripe muligheten og ta et valg. Etter mange år med pendling og arbeid i operativ linje, er det fint å være tilbake på Herøya i en spennende jobb der jeg kan bruke erfaringene mine i en ny bransje, men med mange av de samme utfordringene.   

TB Taksikring rigger for vekst. Liten, lønnsom nisjeprodusent av takstiger ser for seg å femdoble salget de neste fem årene. Sammen med Proventia utvikles ny forretningsmodell som skal gjøre det mulig.

Nitrogen og fuktighet fra luften reduserer kvaliteten på sveisearbeid, og fører til at sveisens styrke blir betydelig redusert. Praxair har løsningen – beskyttelsesgass som fjerner luften og sørger for optimal kvalitet på sveisearbeidet.

Innovasjon Norge Telemark har bevilget 35 millioner kroner til teknologibedriften REEtec, som skal etablere et demonstrasjonsanlegg for separasjon av sjeldne jordarter i Herøya Industripark. 

– Vi mener at Telemarks unike prosessindustrielle kompetanse gir oss gode forutsetninger å bidra til å løse råvareknappheten for oppdrettsnæringen, og vi anbefaler derfor at mulighetsstudien om algeproduksjon tas videre. 

-Det er viktig nå å sette fokus på teknologier som er beskrevet for å fylle veikartet til norsk prosessindustri «Økt vekst med nullutslipp 2050». CO2-fangst er et meget relevant element for å realisere veikartet og da er det naturlig å arrangere et slikt seminar i Herøya Industripark. Det er betydelig kompetanse i Grenlandsmiljøet. Dette sa Lars Petter Maltby, leder i Eyde-klyngen som er prosjektleder for Prosin, etter onsdagens seminar.

– Logistikkselskapet Colliflow får prisen for å ha utviklet tjenesteinnovasjon i et marked i rask vekst, og som retter seg mot «det smarte samfunn». Dette sa fylkesordfører Sven Tore Løkslid da han delte utgründerprisen til daglig leder Rune Wright Lia i Colliflow, under Vekstkonferansen i Porsgrunn i dag. 

Hva har tyrkiske kjeks, oljeplattformer i Nordsjøen, hovedflyplassen på Gardermoen og kyllingprodusenter i India og Asia til felles? Jo, de bruker produkter fra Addcon Nordic AS i Herøya Industripark. 

De 52 ansatte hos Addcon på Herøya følger værmeldingen med et litt annet blikk enn de fleste andre. Snøslaps, sludd, regn og omtrent 0 grader celsius – det er perfekt vær. Da sprøytes rullebanen på Gardermoen flyplass og alle de andre rullebanene i Norge, også de militære, med avisingsvæske fra Herøya.

Herøya Industripark AS, som er parkens vertskapsorganisasjon, ønsker å styrke organisasjonen med en leder med ansvar for drift, forvaltning og utvikling av industriparkens omfattende bygningsmasse.

Hele salen reiste seg og trampeklappet da lærer og musiker Nicolae Bogdan mottok kulturprisen 2015 på kr 30.000 fra Herøya Industriparks kulturfond i kveld. 

Bilfinger er inne i en svært travel høst i Herøya Industripark. Oppgavene består av revisjonsstanser, Bamboo-prosjekt og produksjon av skrog til undervannsfartøy. Mens de normalt leverer fire slike skrog i året, skal de nå ha ferdig åtte skrog på 10 måneder. 

Lærlinger fra Herøya Industripark gjorde det svært godt i Yrkes-NM i Bergen i oktober. Anneline Tangen og Bjørn Vegard Tveraaen tok gull i mekanotrikk (automatiseringsfaget). Bronsen gikk til Mathias Gusfre og Even Skreosen. Arnfinn Hansen fikk bronse i CNC-maskineringsfaget.

Tidlig i morges mottok innbyggerne i Porsgrunn tekstmelding fra politiet om dagens storøvelse, og noen fikk også telefon. Kl. 09.25 ble alarmsignalet «Viktig melding - lytt på radio» iverksatt, NRK Telemark gikk på lufta, og den store øvelsen som har fått navnet OMEGA, var i gang. 

Bjarne Nenseter tar over etter Arne Åsheim, som fikk oppdrag fra Molab om å bygge en avdeling for analytisk kjemi i Herøya Forskningspark i 2008. 

Fylkesmannens kriseberedskapsråd gjennomfører en stor industriøvelse i Herøya Industripark, tirsdag 25. oktober i tidsrommet kl. 09.00 – 14.00. Øvelsen har fått navnet Omega.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler