Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Franske Alexis Guerit (23) fikk tre måneders traineejobb i Yaras Bamboo-prosjekt i sommer. – I Frankrike ville det vært vanskelig å få en slik erfaring, sier ingeniørstudenten fra Bordeaux.  

– Det er fantastisk å komme tilbake og gjenåpne solindustrieventyret. Det er mulig fordi Elkem Solar har gjort en formidabel innsats på å forbedre teknologi og produksjonsprosesser, sa statsminister Erna Solberg til de hundretalls feststemte ansatte, næringslivsfolk, politikere og offentlige. 

Fra 16. september og 41 dager framover gjennomføres en revisjonsstans i Yaras ammoniakkfabrikk (NII). Dette er en rutinemessig stopp som gjennomføres hvert fjerde år. I tillegg til selve revisjonsstansen skal det gjennomføres et større investeringsprosjekt.

Ledelse og fagforeninger i RHI Normag har avklart jobbsituasjonen for de 41 ansatte som blir med i videre drift av magnesiumoksidfabrikken (CCM) på Herøya. Parallelt jobbes det med å hjelpe 100 arbeidssøkere ut i nye jobber. 

– Herøya Industripark er det beste stedet å bygge ny framtidsretted prosessindustri, sier daglig leder Gunnar Holen i Nordic Blue Crude. Oppstartselskapet satser på å bygge fabrikk med ny oppsiktsvekkende prosessteknologi som skal produsere karbonnøytral diesel fra vann, elektrisitet og CO2, men først skal teknologien testes ut i et demoanlegg. 

Bilfinger, Yara og Addcon hilste sine nye lærlinger velkommen på Herøya idag. 

Med overskuddsvarme fra Yaras kalksalpeterfabrikk har Skagerak Varme utvidet kapasiteten sin i Herøya Industripark. Fra høsten 2017 skal selskapet etter planen levere spillvarme til rundt 90.000 m2 bygg i Industriparken. Byggeierne Herøya Industripark AS og Bilfinger ser fram til å ta i bruk spillvarmen.  

RHI AGs møter sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer. Det innebærer at datterselskapet RGI Normags produksjon av fused magnesia i Porsgrunn vil bli stoppet, og bemanningen vil bli redusert fra 140 til 40 ansatte. Produksjonslinjen vil bli vedlikeholdt og holdt operativ i påvente av markedsutviklingen («møllpose»). 

– De fleste sommervikarene vi formidler til bedriftene i og utenfor Herøya Industripark, har kompetanse på et eller flere områder. Yara har behov for vikarer med sertifikat for hjullaster, truck eller begge deler. Eramet etterspør vikarer med kranførerbevis, sier Ole-Bjørn Eikeland. Han er kunde-/personalkontakt hos Bilfinger Industrial Services IM AS, som rekrutterer sommervikarer til flere av selskapene på Herøya.

RHI Normag as på Herøya varsler endringer i produksjon og organisasjon i pressemelding.

Anita Klavenes og Amalie Aafedt har sommerjobb i Yaras skipningsavdeling. Jentene kjører hjullaster og har tatt kompetansebevis for å kunne gjøre denne jobben i noen uker hver sommer.

Hvor ofte skifter dere ut rørene? Det var ett av spørsmålene Lene Rambekk fikk fra sommervikarene hun hadde med på en omvisning i Herøya Industripark. Rambekk ga de 15 sommervikarene en grundig tur rundt i den 1,5 kvadratkilometer store industriparken.

Norsk Gjenvinnings regionssjef for industridivisjonen, Ole Sigurd Jensen, er med på å bygge et miljølokomotiv som skal bidra til sirkulær økonomi i samarbeid med industrien. For fire år siden hadde Norsk Gjenvinning mer enn nok med egne problemer. 

Det er mulig å realisere fullskala CO2-håndtering i Norge innen 2022, og til betydelig lavere kostnader enn for prosjekter som er utredet i Norge tidligere. Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya er én av tre CO2-kilder som inngår i mulighetsstudien som Olje- og energidepartementet har lagt fram i dag.

Kvikksølvdeponiet i Herøya Industripark skal etter planen fjernes i løpet av året, og flyttes til NOAHs anlegg på Langøya utenfor Holmestrand. Deponiet inneholder kvikksølvforurenset utstyr og bygningsmasse fra den gamle klorfabrikken som ble revet i 1991-92.

Bilfinger forventer svært høy aktivitet utover høsten, og er i en særstilling i et marked som er tungt for mange industriselskap. Dette er gode nyheter for Porsgrunn kommune også. 

Det sier investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som formelt overtok Herøya Industripark fra i går, 23. juni. 

Salget av Herøya Industripark AS til Oslo Pensjonsforsikring AS (OPF) ble gjennomført torsdag 23. juni. 

Det sier Hans Gunnar Dokken, CEO i Norsk Jernbanedrift. På tre år har Herøya-bedriften skapt 60 nye arbeidsplasser og forbedret resultatet med 80 millioner kroner. 

Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya stoppes for vedlikehold, 20. juni kl 18. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler