Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

RHI AGs møter sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer. Det innebærer at datterselskapet RGI Normags produksjon av fused magnesia i Porsgrunn vil bli stoppet, og bemanningen vil bli redusert fra 140 til 40 ansatte. Produksjonslinjen vil bli vedlikeholdt og holdt operativ i påvente av markedsutviklingen («møllpose»). 

– De fleste sommervikarene vi formidler til bedriftene i og utenfor Herøya Industripark, har kompetanse på et eller flere områder. Yara har behov for vikarer med sertifikat for hjullaster, truck eller begge deler. Eramet etterspør vikarer med kranførerbevis, sier Ole-Bjørn Eikeland. Han er kunde-/personalkontakt hos Bilfinger Industrial Services IM AS, som rekrutterer sommervikarer til flere av selskapene på Herøya.

RHI Normag as på Herøya varsler endringer i produksjon og organisasjon i pressemelding.

Anita Klavenes og Amalie Aafedt har sommerjobb i Yaras skipningsavdeling. Jentene kjører hjullaster og har tatt kompetansebevis for å kunne gjøre denne jobben i noen uker hver sommer.

Hvor ofte skifter dere ut rørene? Det var ett av spørsmålene Lene Rambekk fikk fra sommervikarene hun hadde med på en omvisning i Herøya Industripark. Rambekk ga de 15 sommervikarene en grundig tur rundt i den 1,5 kvadratkilometer store industriparken.

Norsk Gjenvinnings regionssjef for industridivisjonen, Ole Sigurd Jensen, er med på å bygge et miljølokomotiv som skal bidra til sirkulær økonomi i samarbeid med industrien. For fire år siden hadde Norsk Gjenvinning mer enn nok med egne problemer. 

Det er mulig å realisere fullskala CO2-håndtering i Norge innen 2022, og til betydelig lavere kostnader enn for prosjekter som er utredet i Norge tidligere. Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya er én av tre CO2-kilder som inngår i mulighetsstudien som Olje- og energidepartementet har lagt fram i dag.

Kvikksølvdeponiet i Herøya Industripark skal etter planen fjernes i løpet av året, og flyttes til NOAHs anlegg på Langøya utenfor Holmestrand. Deponiet inneholder kvikksølvforurenset utstyr og bygningsmasse fra den gamle klorfabrikken som ble revet i 1991-92.

Bilfinger forventer svært høy aktivitet utover høsten, og er i en særstilling i et marked som er tungt for mange industriselskap. Dette er gode nyheter for Porsgrunn kommune også. 

Det sier investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som formelt overtok Herøya Industripark fra i går, 23. juni. 

Salget av Herøya Industripark AS til Oslo Pensjonsforsikring AS (OPF) ble gjennomført torsdag 23. juni. 

Det sier Hans Gunnar Dokken, CEO i Norsk Jernbanedrift. På tre år har Herøya-bedriften skapt 60 nye arbeidsplasser og forbedret resultatet med 80 millioner kroner. 

Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya stoppes for vedlikehold, 20. juni kl 18. 

– Vi er alltid klare til å rykke ut og alltid beredt for storulykker, døgnet rundt. Det sier Christian Valand som leder beredskapens spesialtrente innsatsstyrker i Herøya Industripark. 

– Det største potensialet er å ta i bruk ny teknologi som skal bidra til å utvikle karbonnøytrale produkter. Samtidig øker vi verdiskapningen. Det sier Steinar Kvisle, som leder INOVYNS teknologienhet.

De fem gründerne og ansatte som utgjør Grenland Energy har all grunn til å smile. Som første batteriselskap i verden har de fått godkjent batterisystemer etter de nye reglene til DNV GL (Det Norske Veritas) og Sjøfartsdirektoratet. Om kort tid leverer de verdens første høyeffekt batterisystem til bulkskip med hybrid krandrift.  

Under en strålende sommersol fikk utenlandske diplomater og deres ektefeller en industriell opplevelsestur i Herøya Industripark i ettermiddag. 

– Det er leit å vite at vi kanskje forkaster en god idé bare fordi den er pakket inn i en dårlig søknad, sier Knut Harg. Han er med i Forskningsrådets ekspertpanel, og har vært med å vurdere over 100 ulike søknader til de næringsrettede programmene.

Det vil bli utført omfattende arbeider i Havneporten som medfører at utgående kjørefelt blir stengt fra fredag 20. mai til mandag 23. mai. 

Det sier verkssjef Geir Ausland i Elkem Solar Herøya. – Aldri noen gang har Elkem opplevd å få så mange søkere. Det er et luksusproblem når vi kan velge mellom 1733 kandidater.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler