Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Nitrogen og fuktighet fra luften reduserer kvaliteten på sveisearbeid, og fører til at sveisens styrke blir betydelig redusert. Praxair har løsningen – beskyttelsesgass som fjerner luften og sørger for optimal kvalitet på sveisearbeidet.

Innovasjon Norge Telemark har bevilget 35 millioner kroner til teknologibedriften REEtec, som skal etablere et demonstrasjonsanlegg for separasjon av sjeldne jordarter i Herøya Industripark. 

– Vi mener at Telemarks unike prosessindustrielle kompetanse gir oss gode forutsetninger å bidra til å løse råvareknappheten for oppdrettsnæringen, og vi anbefaler derfor at mulighetsstudien om algeproduksjon tas videre. 

-Det er viktig nå å sette fokus på teknologier som er beskrevet for å fylle veikartet til norsk prosessindustri «Økt vekst med nullutslipp 2050». CO2-fangst er et meget relevant element for å realisere veikartet og da er det naturlig å arrangere et slikt seminar i Herøya Industripark. Det er betydelig kompetanse i Grenlandsmiljøet. Dette sa Lars Petter Maltby, leder i Eyde-klyngen som er prosjektleder for Prosin, etter onsdagens seminar.

– Logistikkselskapet Colliflow får prisen for å ha utviklet tjenesteinnovasjon i et marked i rask vekst, og som retter seg mot «det smarte samfunn». Dette sa fylkesordfører Sven Tore Løkslid da han delte utgründerprisen til daglig leder Rune Wright Lia i Colliflow, under Vekstkonferansen i Porsgrunn i dag. 

Hva har tyrkiske kjeks, oljeplattformer i Nordsjøen, hovedflyplassen på Gardermoen og kyllingprodusenter i India og Asia til felles? Jo, de bruker produkter fra Addcon Nordic AS i Herøya Industripark. 

De 52 ansatte hos Addcon på Herøya følger værmeldingen med et litt annet blikk enn de fleste andre. Snøslaps, sludd, regn og omtrent 0 grader celsius – det er perfekt vær. Da sprøytes rullebanen på Gardermoen flyplass og alle de andre rullebanene i Norge, også de militære, med avisingsvæske fra Herøya.

Herøya Industripark AS, som er parkens vertskapsorganisasjon, ønsker å styrke organisasjonen med en leder med ansvar for drift, forvaltning og utvikling av industriparkens omfattende bygningsmasse.

Hele salen reiste seg og trampeklappet da lærer og musiker Nicolae Bogdan mottok kulturprisen 2015 på kr 30.000 fra Herøya Industriparks kulturfond i kveld. 

Bilfinger er inne i en svært travel høst i Herøya Industripark. Oppgavene består av revisjonsstanser, Bamboo-prosjekt og produksjon av skrog til undervannsfartøy. Mens de normalt leverer fire slike skrog i året, skal de nå ha ferdig åtte skrog på 10 måneder. 

Lærlinger fra Herøya Industripark gjorde det svært godt i Yrkes-NM i Bergen i oktober. Anneline Tangen og Bjørn Vegard Tveraaen tok gull i mekanotrikk (automatiseringsfaget). Bronsen gikk til Mathias Gusfre og Even Skreosen. Arnfinn Hansen fikk bronse i CNC-maskineringsfaget.

Tidlig i morges mottok innbyggerne i Porsgrunn tekstmelding fra politiet om dagens storøvelse, og noen fikk også telefon. Kl. 09.25 ble alarmsignalet «Viktig melding - lytt på radio» iverksatt, NRK Telemark gikk på lufta, og den store øvelsen som har fått navnet OMEGA, var i gang. 

Bjarne Nenseter tar over etter Arne Åsheim, som fikk oppdrag fra Molab om å bygge en avdeling for analytisk kjemi i Herøya Forskningspark i 2008. 

Fylkesmannens kriseberedskapsråd gjennomfører en stor industriøvelse i Herøya Industripark, tirsdag 25. oktober i tidsrommet kl. 09.00 – 14.00. Øvelsen har fått navnet Omega.

Såkornkapitalen er fulltegnet, og investor og kapitalforvalter Espen Kjeldsen i Skagerak Maturo AS' Grenlandskontor har startet jakten på bedrifter med vekstambisjoner. – Ideelt sett vil vi ha identifisert tre virksomheter før jul slik at vi kan foreta vår første investering umiddelbart på nyåret 2017. 

12 nye oppstartselskaper er blitt en del av inkubatormiljøet Proventia i 2016. Ambisjonsnivået var på 10. – Vi slo vårt eget ambisjonsnivå allerede i august, sier daglig leder for Proventia Jørn Roar Bamle.

Regjeringen vil bevilge 360 millioner kroner til konseptstudier i arbeidet med å utvikle de CO2-prosjektene som i dag er i gang.  

Høgskolen i sørøst-norge (HSN) samarbeider med inkubatormiljøet Proventia på Herøya, Telemark fylkeskommune og flere i en offensiv satsing som skal løse konkrete problemstillinger i arbeidsliv og samfunn. Studentene skal ta jobben.

– Jeg er kjempeoptimist på vegne av Herøya Industripark. Det er ikke mange industriområder som har de samme konkurransefortrinnene som Herøya, sier representant for den nye eieren av industriparken, investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Franske Alexis Guerit (23) fikk tre måneders traineejobb i Yaras Bamboo-prosjekt i sommer. – I Frankrike ville det vært vanskelig å få en slik erfaring, sier ingeniørstudenten fra Bordeaux.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler