Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Bilfinger er inne i en svært travel høst i Herøya Industripark. Oppgavene består av revisjonsstanser, Bamboo-prosjekt og produksjon av skrog til undervannsfartøy. Mens de normalt leverer fire slike skrog i året, skal de nå ha ferdig åtte skrog på 10 måneder. 

Lærlinger fra Herøya Industripark gjorde det svært godt i Yrkes-NM i Bergen i oktober. Anneline Tangen og Bjørn Vegard Tveraaen tok gull i mekanotrikk (automatiseringsfaget). Bronsen gikk til Mathias Gusfre og Even Skreosen. Arnfinn Hansen fikk bronse i CNC-maskineringsfaget.

Tidlig i morges mottok innbyggerne i Porsgrunn tekstmelding fra politiet om dagens storøvelse, og noen fikk også telefon. Kl. 09.25 ble alarmsignalet «Viktig melding - lytt på radio» iverksatt, NRK Telemark gikk på lufta, og den store øvelsen som har fått navnet OMEGA, var i gang. 

Bjarne Nenseter tar over etter Arne Åsheim, som fikk oppdrag fra Molab om å bygge en avdeling for analytisk kjemi i Herøya Forskningspark i 2008. 

Fylkesmannens kriseberedskapsråd gjennomfører en stor industriøvelse i Herøya Industripark, tirsdag 25. oktober i tidsrommet kl. 09.00 – 14.00. Øvelsen har fått navnet Omega.

Såkornkapitalen er fulltegnet, og investor og kapitalforvalter Espen Kjeldsen i Skagerak Maturo AS' Grenlandskontor har startet jakten på bedrifter med vekstambisjoner. – Ideelt sett vil vi ha identifisert tre virksomheter før jul slik at vi kan foreta vår første investering umiddelbart på nyåret 2017. 

12 nye oppstartselskaper er blitt en del av inkubatormiljøet Proventia i 2016. Ambisjonsnivået var på 10. – Vi slo vårt eget ambisjonsnivå allerede i august, sier daglig leder for Proventia Jørn Roar Bamle.

Regjeringen vil bevilge 360 millioner kroner til konseptstudier i arbeidet med å utvikle de CO2-prosjektene som i dag er i gang.  

Høgskolen i sørøst-norge (HSN) samarbeider med inkubatormiljøet Proventia på Herøya, Telemark fylkeskommune og flere i en offensiv satsing som skal løse konkrete problemstillinger i arbeidsliv og samfunn. Studentene skal ta jobben.

– Jeg er kjempeoptimist på vegne av Herøya Industripark. Det er ikke mange industriområder som har de samme konkurransefortrinnene som Herøya, sier representant for den nye eieren av industriparken, investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Franske Alexis Guerit (23) fikk tre måneders traineejobb i Yaras Bamboo-prosjekt i sommer. – I Frankrike ville det vært vanskelig å få en slik erfaring, sier ingeniørstudenten fra Bordeaux.  

– Det er fantastisk å komme tilbake og gjenåpne solindustrieventyret. Det er mulig fordi Elkem Solar har gjort en formidabel innsats på å forbedre teknologi og produksjonsprosesser, sa statsminister Erna Solberg til de hundretalls feststemte ansatte, næringslivsfolk, politikere og offentlige. 

Fra 16. september og 41 dager framover gjennomføres en revisjonsstans i Yaras ammoniakkfabrikk (NII). Dette er en rutinemessig stopp som gjennomføres hvert fjerde år. I tillegg til selve revisjonsstansen skal det gjennomføres et større investeringsprosjekt.

Ledelse og fagforeninger i RHI Normag har avklart jobbsituasjonen for de 41 ansatte som blir med i videre drift av magnesiumoksidfabrikken (CCM) på Herøya. Parallelt jobbes det med å hjelpe 100 arbeidssøkere ut i nye jobber. 

– Herøya Industripark er det beste stedet å bygge ny framtidsretted prosessindustri, sier daglig leder Gunnar Holen i Nordic Blue Crude. Oppstartselskapet satser på å bygge fabrikk med ny oppsiktsvekkende prosessteknologi som skal produsere karbonnøytral diesel fra vann, elektrisitet og CO2, men først skal teknologien testes ut i et demoanlegg. 

Bilfinger, Yara og Addcon hilste sine nye lærlinger velkommen på Herøya idag. 

Med overskuddsvarme fra Yaras kalksalpeterfabrikk har Skagerak Varme utvidet kapasiteten sin i Herøya Industripark. Fra høsten 2017 skal selskapet etter planen levere spillvarme til rundt 90.000 m2 bygg i Industriparken. Byggeierne Herøya Industripark AS og Bilfinger ser fram til å ta i bruk spillvarmen.  

RHI AGs møter sterk og økende konkurranse i markedet for ildfaste materialer. Det innebærer at datterselskapet RGI Normags produksjon av fused magnesia i Porsgrunn vil bli stoppet, og bemanningen vil bli redusert fra 140 til 40 ansatte. Produksjonslinjen vil bli vedlikeholdt og holdt operativ i påvente av markedsutviklingen («møllpose»). 

– De fleste sommervikarene vi formidler til bedriftene i og utenfor Herøya Industripark, har kompetanse på et eller flere områder. Yara har behov for vikarer med sertifikat for hjullaster, truck eller begge deler. Eramet etterspør vikarer med kranførerbevis, sier Ole-Bjørn Eikeland. Han er kunde-/personalkontakt hos Bilfinger Industrial Services IM AS, som rekrutterer sommervikarer til flere av selskapene på Herøya.

RHI Normag as på Herøya varsler endringer i produksjon og organisasjon i pressemelding.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler