Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Salget av Herøya Industripark AS til Oslo Pensjonsforsikring AS (OPF) ble gjennomført torsdag 23. juni. 

Det sier Hans Gunnar Dokken, CEO i Norsk Jernbanedrift. På tre år har Herøya-bedriften skapt 60 nye arbeidsplasser og forbedret resultatet med 80 millioner kroner. 

Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya stoppes for vedlikehold, 20. juni kl 18. 

– Vi er alltid klare til å rykke ut og alltid beredt for storulykker, døgnet rundt. Det sier Christian Valand som leder beredskapens spesialtrente innsatsstyrker i Herøya Industripark. 

– Det største potensialet er å ta i bruk ny teknologi som skal bidra til å utvikle karbonnøytrale produkter. Samtidig øker vi verdiskapningen. Det sier Steinar Kvisle, som leder INOVYNS teknologienhet.

De fem gründerne og ansatte som utgjør Grenland Energy har all grunn til å smile. Som første batteriselskap i verden har de fått godkjent batterisystemer etter de nye reglene til DNV GL (Det Norske Veritas) og Sjøfartsdirektoratet. Om kort tid leverer de verdens første høyeffekt batterisystem til bulkskip med hybrid krandrift.  

Under en strålende sommersol fikk utenlandske diplomater og deres ektefeller en industriell opplevelsestur i Herøya Industripark i ettermiddag. 

– Det er leit å vite at vi kanskje forkaster en god idé bare fordi den er pakket inn i en dårlig søknad, sier Knut Harg. Han er med i Forskningsrådets ekspertpanel, og har vært med å vurdere over 100 ulike søknader til de næringsrettede programmene.

Det vil bli utført omfattende arbeider i Havneporten som medfører at utgående kjørefelt blir stengt fra fredag 20. mai til mandag 23. mai. 

Det sier verkssjef Geir Ausland i Elkem Solar Herøya. – Aldri noen gang har Elkem opplevd å få så mange søkere. Det er et luksusproblem når vi kan velge mellom 1733 kandidater.

14 studentbedrifter fra Telemark, Buskerud og Vestfold kniver om prisen Beste Innovasjon. Prisen blir delt ut av direktør Thor Oscar Bolstad, Herøya Industripark AS, under næringskonferansen INNOMEET på Notodden i morgen. 

Utvikling vs inntjening: Hvordan løser Proventias gründere det evige dilemmaet? – Vi selger snille hacker-tjenester mens vi utvikler digitale metoder som skal løse krimsaker. 

Test av fabrikkalarm klokken 13.00 i dag utgår på grunn av ett minutts stillhet etter helikopterulykken på vestlandet på fredag.

Yara International har nylig igangsatt et forskningsprosjekt der målet er å bruke 3D-printer til å lage en ny overflate belagt med katalysator til salpetersyreproduksjonen. Dette vil gjøre den kjemiske prosessen mer effektiv, mindre plasskrevende, gi reduserte kostnader og bedre egnet til varmegjenvinning. SINTEF og 13 andre partnere er med i prosjektet PRINTCR3DIT som finansieres av EU-programmet Horizon 2020

Torodd Svalastog var kreftsyk og ble 100 prosent uføretrygdet. Nå er 56-åringen områdeansvarlig for rør- og mekaniske leveranser for Bilfingers oppdrag i Yaras Bamboo-prosjekt. Dette er mulig takket være stort pågangsmot, sterk vilje til å lykkes og god tilrettelegging fra arbeidsgiverens side. 

Grenland Friteater går til røttene når de skal sette opp "Alt for vitenskapen" – en hyllest til Kristian Birkeland. I et av byggene i Herøya Industripark rigger de til kulisser og utstyr, og her skal de spille forestillingen under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. 

– Jeg tror det er gode muligheter for at Steuler Solar setter i gang produksjon av digler (støpekar) i Herøya Industripark. Om alt går på skinner, kan vi være i gang med produksjon i løpet av 2017, sier Rune Roligheten i Steuler Solar. Han er ansvarlig for teknologi- og forretningsutvikling i selskapet.

Gunneklevfjorden på Herøya viser stor forbedring i forurensningstilstand. Likevel er det en rekke utfordringer igjen før en eventuell friskmelding av fjorden, konkluderer NIVA, Norsk institutt for vannforskning. 

– Alle har vel stått og kikket på en svær gravemaskin da de var unger, svarer Emil Riis på spørsmålet om hvorfor han ville bli maskinfører. – Det er fascinerende med svære maskiner, og jeg stortrives med jobben.

Nytt system for lossing av flytende naturgass skal testes på Herøya

21. mars 2016

Connect LNG har utviklet en løsning for å losse flytende naturgass fra skip på steder der det ikke er kai. Teknologien går ut på å taue en plattform med nødvendige koplinger og overføringsslanger ut til tankskipene. Nå har selskapet satt i gang et demonstrasjonsprosjekt der første fullskala enhet skal bygges og sjøsettes på Herøya i samarbeid med Herøya Industripark.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler