Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

PVC er et omdiskutert materiale, men samtidig et av de mest brukte plastmaterialer i det moderne samfunnet. PVC er blitt et miljøprodukt, mener Jørn Sundbø, INOVYNs produktspesialist ved PVC-fabrikken på Herøya. 

11. april 2017

Made in Heroya

Lurer du på hva som egentlig produseres på Herøya? Skal man ramse opp alle produktene fra de 80 bedriftene i parken tar det tid. Derfor er det laget en to minutters film, «Made in Herøya» som gir deg en liten smakebit. 

06. april 2017

Overingeniør ved Statens vegvesen i Telemark Espen Tonning

Når E18 stenger 21. april mellom Kjørholt og Rugtvedt, vil all ordinær tungtrafikk kunne kjøre omkjøringsveien over Breviksbrua og Rv. 354. Det betyr at tungtrafikken sørfra til Herøya Industripark slipper den lange omveien via Fv. 353 og 356 rundt Frierfjorden. Trafikken nordfra blir ikke berørt av veistengingen og omkjøringsalternativene.

04. april 2017

– Det vi har hørt i dag gir signaler om en dedikert og framoverlent industrimelding som svarer på mange av industriens krav. Det sier leder av Norsk Industri, Stein Lier Hansen. Han var til stede i Herøya Industripark i formiddag, da statsministeren og næringsministeren presenterte noen smakebiter fra Industrimeldingen. Selve meldingen på 175 sider blir offentliggjort kl. 11 i morgen. 

30. mars 2017

Torsdag 30. mars kommer statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland til Herøya Industripark for å presentere regjeringens industrimelding. Det er Yara som er vertskap når den første industrimeldingen siden 1981 legges fram.

28. mars 2017

Industrien i Grenland, virkemiddelapparatet og det øvrige næringslivet skal gå sammen om å profilere og markedsføre regionen. Ambisjonen er å skaffe fem millioner kroner til profileringsarbeidet i inneværende år.

05. mars 2017

En epoke er over når Yara nå kjøper industriparkens kraftforsyningsanlegg Herøya Nett og kaianlegget inne på Herøya Industripark, av Hydro. For Yara er dette en investering i fremtiden.

03. mars 2017

Herøya Industripark har tilrettelagt for å ta i mot flere busser

3 av 4 som jobber på Herøya ønsker å ta buss til arbeidsplassen. Det kan bety 1800 nye busspassasjerer til og fra jobb flere ganger i uka. Og tilsvarende færre biler i rushtrafikken.

03. mars 2017

REC-BYGG 1 OG 2: De to byggene er oppført i henholdsvis 2002-03 og i 2005, og er på drøyt 23.000 kvadratmeter tilsammen.

REC-bygg 1 og 2 har endelig fått nye eiere. Byggene kjøpes av Herøya Industripark AS, som ser store muligheter med de to byggene på drøyt 23.000 kvadratmeter.  

01. mars 2017

Forskningssjef Per Bakke (f.v.), daglig leder for OIW Susan Heldal og forretningsutvikler Albert Buer i OiW Process'

– Helt topp, sier daglig leder Susan Heldal, etter at gründerbedriften OiW Process flyttet inn i Herøya Forskningspark ved årsskiftet. Her har de fått kontorer, møterom og laboratorium i romslige og praktiske lokaler.

28. februar 2017

Er du gründer og trenger råd om hvordan du tar idéen din til forretning? Da kan du ha nytte av frokostseminaret «Forretningsutvikling gjennom innovasjon», tirsdag 14. mars kl. 09-10 i Herøya Industripark.

– Gjør det selv. Da lærer du, du kan forbedre caset ditt og øke mulighetene for å hente inn investorer, sier gründerpanelet fra Proventias inkubatormiljø i Herøya Industripark. – Det finnes ingen standardoppskrift. Hver enkelt investeringsrunde må utvikles spesielt.

– Vi ser innimellom at det lanseres «sikre» filter som skal skjerme barn og unge fra de negative sidene ved bruk av internett-tjenester. Det er bare tull. Sikre filtre finnes ikke. Det eneste nettfilteret som holder barna trygge – det sitter inne i folks hoder. Vi må lære ungene at nettet er en del av livet, og at vi skal behandle hverandre med respekt og omsorg, sier Lars Ludwig Sandell.

Daglig leder Thor Oscar Bolstad (62) har valgt å fratre sin stilling som daglig leder i Herøya Industripark AS (HIP). Bolstad vil stå i stillingen fram til ny etterfølger er på plass. 

Miljøbelastningen ved å produsere batterier til el-ferger er veldig små i forhold til utslippene som spares, går det fram av en rapport som NOx-fondet har bestilt, og som Teknisk Ukeblad omtaler i dag.

– I driftsavdelingen i Herøya Industripark AS har jeg fått en reell problemstilling å jobbe med. Den er utrolig utfordrende og vanvittig spennende, sier trainee Martin Kaalstad, som er inne i et 18 måneders program i regi av Trainee Telemark.

Herøya Industripark AS, som er parkens vertskapsorganisasjon, ønsker å styrke organisasjonen med en leder med ansvar for drift, forvaltning og utvikling av industriparkens omfattende bygningsmasse.

– Det er sterkt fokus på kasting av mat. 25 prosent av maten, eller hver fjerde bærepose, går i søpla i stedet for å ende opp på tallerkener, forteller Åse Spangelo. Hun er dr. Scient og markeds- og applikasjonsansvarlig hos Praxair på Herøya.

Julaften kom tidlig til Grenland Energy! I dag ble det kjent at selskapet som er etablert i Herøya Industripark, får millionstøtte fra Pilot E-programmet, som finansieres av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og ENOVA.

– Det handler om å gripe muligheten og ta et valg. Etter mange år med pendling og arbeid i operativ linje, er det fint å være tilbake på Herøya i en spennende jobb der jeg kan bruke erfaringene mine i en ny bransje, men med mange av de samme utfordringene.   

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler