Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
Herøya Industripark har tilrettelagt for å ta i mot flere busser

3 av 4 som jobber på Herøya ønsker å ta buss til arbeidsplassen. Det kan bety 1800 nye busspassasjerer til og fra jobb flere ganger i uka. Og tilsvarende færre biler i rushtrafikken.

03. mars 2017

REC-BYGG 1 OG 2: De to byggene er oppført i henholdsvis 2002-03 og i 2005, og er på drøyt 23.000 kvadratmeter tilsammen.

REC-bygg 1 og 2 har endelig fått nye eiere. Byggene kjøpes av Herøya Industripark AS, som ser store muligheter med de to byggene på drøyt 23.000 kvadratmeter.  

01. mars 2017

Forskningssjef Per Bakke (f.v.), daglig leder for OIW Susan Heldal og forretningsutvikler Albert Buer i OiW Process'

– Helt topp, sier daglig leder Susan Heldal, etter at gründerbedriften OiW Process flyttet inn i Herøya Forskningspark ved årsskiftet. Her har de fått kontorer, møterom og laboratorium i romslige og praktiske lokaler.

28. februar 2017

Er du gründer og trenger råd om hvordan du tar idéen din til forretning? Da kan du ha nytte av frokostseminaret «Forretningsutvikling gjennom innovasjon», tirsdag 14. mars kl. 09-10 i Herøya Industripark.

– Gjør det selv. Da lærer du, du kan forbedre caset ditt og øke mulighetene for å hente inn investorer, sier gründerpanelet fra Proventias inkubatormiljø i Herøya Industripark. – Det finnes ingen standardoppskrift. Hver enkelt investeringsrunde må utvikles spesielt.

– Vi ser innimellom at det lanseres «sikre» filter som skal skjerme barn og unge fra de negative sidene ved bruk av internett-tjenester. Det er bare tull. Sikre filtre finnes ikke. Det eneste nettfilteret som holder barna trygge – det sitter inne i folks hoder. Vi må lære ungene at nettet er en del av livet, og at vi skal behandle hverandre med respekt og omsorg, sier Lars Ludwig Sandell.

Daglig leder Thor Oscar Bolstad (62) har valgt å fratre sin stilling som daglig leder i Herøya Industripark AS (HIP). Bolstad vil stå i stillingen fram til ny etterfølger er på plass. 

Miljøbelastningen ved å produsere batterier til el-ferger er veldig små i forhold til utslippene som spares, går det fram av en rapport som NOx-fondet har bestilt, og som Teknisk Ukeblad omtaler i dag.

– I driftsavdelingen i Herøya Industripark AS har jeg fått en reell problemstilling å jobbe med. Den er utrolig utfordrende og vanvittig spennende, sier trainee Martin Kaalstad, som er inne i et 18 måneders program i regi av Trainee Telemark.

Herøya Industripark AS, som er parkens vertskapsorganisasjon, ønsker å styrke organisasjonen med en leder med ansvar for drift, forvaltning og utvikling av industriparkens omfattende bygningsmasse.

– Det er sterkt fokus på kasting av mat. 25 prosent av maten, eller hver fjerde bærepose, går i søpla i stedet for å ende opp på tallerkener, forteller Åse Spangelo. Hun er dr. Scient og markeds- og applikasjonsansvarlig hos Praxair på Herøya.

Julaften kom tidlig til Grenland Energy! I dag ble det kjent at selskapet som er etablert i Herøya Industripark, får millionstøtte fra Pilot E-programmet, som finansieres av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og ENOVA.

– Det handler om å gripe muligheten og ta et valg. Etter mange år med pendling og arbeid i operativ linje, er det fint å være tilbake på Herøya i en spennende jobb der jeg kan bruke erfaringene mine i en ny bransje, men med mange av de samme utfordringene.   

TB Taksikring rigger for vekst. Liten, lønnsom nisjeprodusent av takstiger ser for seg å femdoble salget de neste fem årene. Sammen med Proventia utvikles ny forretningsmodell som skal gjøre det mulig.

Nitrogen og fuktighet fra luften reduserer kvaliteten på sveisearbeid, og fører til at sveisens styrke blir betydelig redusert. Praxair har løsningen – beskyttelsesgass som fjerner luften og sørger for optimal kvalitet på sveisearbeidet.

Innovasjon Norge Telemark har bevilget 35 millioner kroner til teknologibedriften REEtec, som skal etablere et demonstrasjonsanlegg for separasjon av sjeldne jordarter i Herøya Industripark. 

– Vi mener at Telemarks unike prosessindustrielle kompetanse gir oss gode forutsetninger å bidra til å løse råvareknappheten for oppdrettsnæringen, og vi anbefaler derfor at mulighetsstudien om algeproduksjon tas videre. 

-Det er viktig nå å sette fokus på teknologier som er beskrevet for å fylle veikartet til norsk prosessindustri «Økt vekst med nullutslipp 2050». CO2-fangst er et meget relevant element for å realisere veikartet og da er det naturlig å arrangere et slikt seminar i Herøya Industripark. Det er betydelig kompetanse i Grenlandsmiljøet. Dette sa Lars Petter Maltby, leder i Eyde-klyngen som er prosjektleder for Prosin, etter onsdagens seminar.

– Logistikkselskapet Colliflow får prisen for å ha utviklet tjenesteinnovasjon i et marked i rask vekst, og som retter seg mot «det smarte samfunn». Dette sa fylkesordfører Sven Tore Løkslid da han delte utgründerprisen til daglig leder Rune Wright Lia i Colliflow, under Vekstkonferansen i Porsgrunn i dag. 

Hva har tyrkiske kjeks, oljeplattformer i Nordsjøen, hovedflyplassen på Gardermoen og kyllingprodusenter i India og Asia til felles? Jo, de bruker produkter fra Addcon Nordic AS i Herøya Industripark. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler