Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Produksjonsrekorder og topp kvalitet for Elkem Solar

18. mai 2017

Verkssjef Geir Ausland og produksjonssjef Trude Nysæter i Elkem Solar på Herøya noterer løpende produksjonsrekorder og topp kvalitet, etter oppstart av verdens mest energieffektive og miljøvennlige fabrikk for produksjon av silisiumblokker. 

Fjernvarme installeres i flere bygg i industriparken

16. mai 2017

Skagerak Varme starter mandag arbeidene med å levere fjernvarme for oppvarming til bygg i industriparken. – Dette er et stort energigjenvinningsprosjekt, sier Driftssjef Lene Rambekk, Herøya Industripark AS.

Grenland Energy vokser ut av inkubatormiljøet Proventia – på full fart inn i nye offshoremarkeder

15. mai 2017

For et halvt år siden visste ikke de to gründerselskapene om hverandre. Nå har Grenland Energy levert sitt første batterisystem offshore til storkunde i Brasil, sammen med Safelink. 

Sverre Gotaas er ansatt som ny direktør i Herøya Industripark AS

11. mai 2017

Sverre Gotaas (57) er ansatt som ny leder av Herøya Industripark AS (HIP AS), etter Thor Oscar Bolstad som slutter etter 11 år i stillingen. Gotaas er i dag innovasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen ASA, og tiltrer stillingen på Herøya 1. juli 2017.

Verdens første selvkjørende og utslippsfrie containerskip

09. mai 2017

Yara vil kutte 40.000 turer med dieseldreven lastebiltransport i året ved å flytte last fra vei til sjø. Kongsberg Gruppen skal levere teknologien og ser havrommet som et hovedsatsingsområde med autonomi som en viktig kjerneteknologi.

Brann ved Yaras ammoniakkfabrikk i industripark

24. april 2017

Klokken 03.15 natt til mandag 24. april, oppsto det en brann i ammoniakkfabrikken. Brannen ble meldt slukket klokken 05.18. Ingen personer kom til skade og det var ikke gass på avveie. 

Yara Porsgrunn og Norcem Brevik viser vei for fullskala CO2 fangst

23. april 2017

– Noen må gå foran. Og det har vi valgt å gjøre, sier direktør Per Knudsen, Yara Porsgrunn i Herøya Industripark og Per Brevik, direktør for bærekraft i HeidelbergCement Norway som Norcem Brevik er en del av. 

Pilotprosjekt for å skape nye arbeidsplasser

19. april 2017

– Målet er at jeg skal etablere en bedrift og skape arbeidsplasser. Og jeg ser ikke bort fra at det kan utvikle seg til noe større, sier Bjørnar Asmund Johansen. Den jobben skal påbegynnes i løpet av NAV-kurset «Ideutvikling – skape nye arbeidsplasser i Telemark».

PVC – et råstoff det moderne samfunnet ikke kan leve uten

11. april 2017

PVC er et omdiskutert materiale, men samtidig et av de mest brukte plastmaterialer i det moderne samfunnet. PVC er blitt et miljøprodukt, mener Jørn Sundbø, INOVYNs produktspesialist ved PVC-fabrikken på Herøya. 

Smak litt på noen av de unike produktene fra Herøya!

06. april 2017

Lurer du på hva som egentlig produseres på Herøya? Skal man ramse opp alle produktene fra de 80 bedriftene i parken tar det tid. Derfor er det laget en to minutters film, «Made in Herøya» som gir deg en liten smakebit. 

E18 stenges fram til sommeren 2018, all vanlig tungtrafikk kan gå over Breviksbrua

04. april 2017

Når E18 stenger 21. april mellom Kjørholt og Rugtvedt, vil all ordinær tungtrafikk kunne kjøre omkjøringsveien over Breviksbrua og Rv. 354. Det betyr at tungtrafikken sørfra til Herøya Industripark slipper den lange omveien via Fv. 353 og 356 rundt Frierfjorden. Trafikken nordfra blir ikke berørt av veistengingen og omkjøringsalternativene.

– Signaler om en framoverlent industrimelding – godt nytt for industrien

30. mars 2017

– Det vi har hørt i dag gir signaler om en dedikert og framoverlent industrimelding som svarer på mange av industriens krav. Det sier leder av Norsk Industri, Stein Lier Hansen. Han var til stede i Herøya Industripark i formiddag, da statsministeren og næringsministeren presenterte noen smakebiter fra Industrimeldingen. Selve meldingen på 175 sider blir offentliggjort kl. 11 i morgen. 

Regjeringen lanserer industrimeldingen torsdag 30. mars på Herøya

28. mars 2017

Torsdag 30. mars kommer statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland til Herøya Industripark for å presentere regjeringens industrimelding. Det er Yara som er vertskap når den første industrimeldingen siden 1981 legges fram.

Samarbeid for å markedsføre Grenland som landets beste industriområde

05. mars 2017

Industrien i Grenland, virkemiddelapparatet og det øvrige næringslivet skal gå sammen om å profilere og markedsføre regionen. Ambisjonen er å skaffe fem millioner kroner til profileringsarbeidet i inneværende år.

Yara kjøper nettselskap og kaianlegg på Herøya av Hydro

03. mars 2017

En epoke er over når Yara nå kjøper industriparkens kraftforsyningsanlegg Herøya Nett og kaianlegget inne på Herøya Industripark, av Hydro. For Yara er dette en investering i fremtiden.

Reisevaneundersøkelse i Herøya Industripark avdekker stort behov for nytt busstilbud

03. mars 2017

3 av 4 som jobber på Herøya ønsker å ta buss til arbeidsplassen. Det kan bety 1800 nye busspassasjerer til og fra jobb flere ganger i uka. Og tilsvarende færre biler i rushtrafikken.

Herøya Industripark kjøper REC-bygg 1 og 2 – kan gi store utviklingsmuligheter

01. mars 2017

REC-bygg 1 og 2 har endelig fått nye eiere. Byggene kjøpes av Herøya Industripark AS, som ser store muligheter med de to byggene på drøyt 23.000 kvadratmeter.  

Topp lokalisering for gründerbedriften OiW Process

28. februar 2017

– Helt topp, sier daglig leder Susan Heldal, etter at gründerbedriften OiW Process flyttet inn i Herøya Forskningspark ved årsskiftet. Her har de fått kontorer, møterom og laboratorium i romslige og praktiske lokaler.

Er du gründer og trenger råd om hvordan du tar idéen din til forretning? Da kan du ha nytte av frokostseminaret «Forretningsutvikling gjennom innovasjon», tirsdag 14. mars kl. 09-10 i Herøya Industripark.

– Gjør det selv. Da lærer du, du kan forbedre caset ditt og øke mulighetene for å hente inn investorer, sier gründerpanelet fra Proventias inkubatormiljø i Herøya Industripark. – Det finnes ingen standardoppskrift. Hver enkelt investeringsrunde må utvikles spesielt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler