Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Oppstartsaktiviteter hos Yara Porsgrunn

08. september 2017

Fra og med denne helgen kan lydbilde fra Yara være endret i perioder. 

Herøya kan bli først i verden med CO2-fri magnesiumproduksjon

08. september 2017

Enova har gitt tilsagn om 19,5 millioner kroner i støtte til NorMag AS, for bygging av et pilotanlegg for energi- og klimaeffektiv produksjon av magnesium og silika på Herøya. Anlegget skal produsere verdens første CO2-frie magnesium.

Siemens og Aventa vil bygge anlegg for sol- og miljøteknologi på Herøya

06. september 2017

Siemens og Aventa har signert en intensjonsavtale om bygging av ny miljøfabrikk i Herøya Industripark. Fabrikken skal produsere plastmaterialer som skal brukes til effektiv bruk av solvarme og produksjon av drikkevann fra havet.

Prosessindustrien i Grenland er med å bane vei for hele Europa

25. august 2017

Veien mot utslippsfri industri går via Norcem Brevik og Yara Porsgrunn på Herøya. Statsforetaket Gassnova jobber for å realisere en komplett verdikjede, slik at karbonfangst og lagring kan tas i bruk i stor skala innen 2022. 

Jon Sletten ny leder i Yara Porsgrunn

23. august 2017

Per Knudsen slutter som fabrikksjef i Yara Porsgrunn, og overlater roret til Jon Sletten.

Kickstart for industrisatsingen «Power Grenland»

19. august 2017

Stortingspolitikere fra Telemarksbenken møtte ledere fra verdenseliten i prosessindustrien, fra industrinettverk, bank og eiendom i Herøya Industripark. Nå skal muligheter for ny grønn næringsutvikling i Herøya og Grenland frontes bredt, og med én stemme fra «Power Grenland». 

Connect LNG har utviklet en løsning for å losse flytende naturgass fra skip på steder der det ikke er kai. Teknologien går ut på å taue en plattform med nødvendige koplinger og overføringsslanger ut til tankskipene.

Ammoniakkfabrikken snart klar til testing før oppstart etter brannen i april

08. august 2017

24. april brant kompressorsalen i Yaras ammoniakkfabrikk i Herøya Industripark. I løpet av august starter uttesting av nytt og reparert utstyr, med mål om oppstart av fabrikken i løpet av september. 

Yara Porsgrunn starter testkjøring av ny salpetersyrefabrikk

07. august 2017

Testkjøring av Yaras nye fabrikkanlegg for salpeterproduksjon pågår og vil ta seg opp nå i august. – Vi bruker vann, luft og damp under trykk som kan gi noe støy, men som er helt ufarlig. Vi kan ikke love at det blir støyfritt, men Yaras testteam skal gjøre sitt ytterste for å minimere støyen, sier Yaras commissioning leder Rebecca Williams.

Tripling av antall gründerbedrifter og innovasjonsprosjekter i 2016

29. juli 2017

Inkubatorselskapet Proventia bidrar godt til Sivas rekordresultat for 2016. Innovasjonsselskapet etablert i Herøya Industripark og på Notodden tok inn tre ganger flere nye bedrifter i 2016 enn året før. Fortsetter de i samme tempo ligger det an til en dobling også i 2017. 

Verdens første fabrikk for syntetisk diesel kan bli bygd på Herøya

18. juli 2017

Nordic Blue Crude, Sunfire, tyske EDL Anlagenbau og sveitsiske Climeworks har startet arbeidet med å etablere en fabrikk for produksjon av klimavennlig diesel i Herøya Industripark (HIP). Råstoffene er CO2, vann og elektrisk kraft. Aktørene mener at det blir verdens første kommersielle fabrikk basert på denne teknologien.

REEtec starter opp fullskala testfabrikk i Herøya Industripark neste år

10. juli 2017

I løpet av 2018 starter REEtec uttesting av ny, effektiv og miljøvennlig prosessteknologi i en fullskala testfabrikk, som skal produsere jordartsmetaller som hele verden etterspør. 

Fornøyd med oppsving og samarbeidsiveren i Grenland!

02. juli 2017

– Det har tatt tid, men nå opplever vi fantastisk respons når vi inviterer til samarbeid. Det er nesten rørende, sier avtroppende direktør Thor Oscar Bolstad i Herøya Industripark AS. 

Herøya Industripark rigger for raskere og bedre informasjon når alarmen går

23. juni 2017

– Vi skal informere mer, i flere kanaler og ha tettere nabokontakt og dialog. Både om hva som skjer i alarmsituasjoner, men også om aktiviteter og arbeider som skjer i industriparken ellers, sier Tone Rabe, HMS sjef i Herøya Industripark AS. 

Grenlandsindustriens lyse side; mistet jobbene 7 ganger – ikke ledig én dag

20. juni 2017

– Vi har alltid gått rett inn i nye industrijobber, sier skiftkollegene Øystein Dreier Andresen (25) og Øystein Haugerud (36). Bare få uker etter at de mistet jobben i RHI Normag på Herøya, var de to navnebrødrene blitt kolleger på nytt i nye jobber hos rørprodusenten Pipelife på Stathelle.

TS Group, Bilfinger og Nokas bygger kompetansesenter på Herøya

20. juni 2017

De tre selskapene har sammen fått oppdraget med å etablere et nytt kurs og kompetansesenter ved Herøya Industripark i Grenland. Det er TS Group AS sitt datterselskap, Technical Support AS, som skal stå for den daglige driften av senteret.  

Redusert energibruk og økt gjenvinning i Herøya Industripark

07. juni 2017

− Kursen mot lavutslippsamfunnet er satt, og forventningene er klare. Vi må redusere bruk av energi og gjenvinne mer. Det er nødvendig for å skape en livskraftig industri, og for å rigge kapasitet for nye industrietableringer både på Herøya, i Grenland og i AS Norge.

Miljødirektoratet ber Hydro om å dekke til sjøbunnen i Gunneklevfjorden

06. juni 2017

Miljødirektoratet ber Hydro om å dekke til bunnen i Gunneklevfjorden i Porsgrunn med sand, for å isolere miljøgifter fra den tidligere klor- og magnesiumproduksjonen ved Herøya industripark. 

Blå himmel og solskinn over Grenlandsindustrien

31. mai 2017

Uten industri – ingen framtid, og framtiden er svært lys for Grenlandsindustrien, konstaterte leder av Norsk Industri, Stein Lier Hansen, under Industrikonferansen Grenland i dag. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler