Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Generelt røykeforbud innføres i hele Herøya Industripark

07. desember 2017

Herøya Industripark blir tilnærmet røykfri. Det innføres nå generelt røykeforbud på innsiden av fabrikkgjerdet, utenom oppmerkede områder.

Digitalisering av prosessindustri er i gang, kick-off på Herøya

03. desember 2017

Sintef og Herøya Industripark AS samlet en 50-talls industriledere og utviklere til kick-off på Herøya. – Dette er starten på en plattform for digitalisering av prosessindustri i Norge, sa Duncan Akporiay i Sintef.

NOAH etablerer utviklingsavdeling i Herøya Forskningspark

28. november 2017

NOAH har besluttet å starte opp en avdeling i Herøya Forskningspark for å ytterligere ekspandere forskningen ved å arbeide tett på kompetansemiljøene i Grenland, og dermed øke muligheten for gode gjenvinningsprosjekter. 

Gode resultater og høy stemning etter at ansatte kjøpte selskapet

24. november 2017

Ranold AS på Herøya øker omsetning og ansetter nå flere etter at de ansatte kjøpte alle aksjene i selskapet Acona tidligere i år.

Milepæl i industriparken – første bygg koblet til fjernvarmenettet

16. november 2017

I forrige uke ble det første bygget i industriparken, Bygg 127 i Forskningsparken, koblet til det nye fjernvarmenettet. Overskuddsvarme fra Yaras kalksalpeterfabrikk skal gi miljøvennlig energi til 14 bygg som tilhører Herøya Industripark AS og Bilfinger. 

Testanlegg for gjenvinning av flygeaske bygges på Herøya

14. november 2017

Norsep vil bygge Norges første miljø- og gjenvinningsanlegg for flygeaske. Nå bygger de testanlegg på Herøya, og starter uttesting av ny prosessteknologi i løpet av neste år. 

Samarbeidet mellom NORVA24 og Stena Recycling startet på Herøya

06. november 2017

To selskaper i renovasjon og resirkuleringsbransjen fant hverandre i Herøya Industripark. − Nå har det resultert i et landsomfattende samarbeid, også i Danmark, forteller Asle Ognedal i Norva24 Grenland og Morten Vinnstad i Stena Recycling. 

Kunne ikke skrive navnet sitt – nå har Khalid tatt fagbrev

01. november 2017

Khalid Karimi kom til Norge for åtte år siden. Da kunne han ikke ett ord norsk, han kunne ikke engang skrive navnet sitt. I august tok han fagbrev i betongfaget og fikk fast jobb i Bilfinger Industrial Services Norway AS. 

Powered by Grenland skyter fart − skal gi nye grønne arbeidsplasser

21. oktober 2017

− Timingen er god, mener prosjektleder Birgitte Gulla Løken som leder Grenlands felles markedsføringsoffensiv for industri og næringsliv. − Nasjonale politikere har fått øynene opp for at vi må ha flere ben å stå på, og Grenland kan tilby de nye grønne industriarbeidsplassene Norge trenger. 

Strømstans i området rundt Forskningsparken grunnet vedlikeholdsarbeid

19. oktober 2017

Nødvendig vedlikehold i Forskningsparken, Bygg 92, er årsaken til at strømmen vil bli frakoplet førstkommende helg fra fredag kl. 1700 i deler av industriparkens område nord. 

Yara er ABBs viktigste industrikunde – store leveranser til Bamboo

17. oktober 2017

– 15 prosent av vår produksjon går til Yara, og vi har hatt store leveranser til Bamboo-prosjektet. Det gjør Yara til vår viktigste industrikunde, sier Eivind Austgulen, som er global kundeansvarlig for Yara i hele ABB.

– Bamboo er Bilfingers største enkeltstående prosjekt

13. oktober 2017

– Yaras Bambooprosjekt har vært den største enkeltleveransen vi har hatt i Grenland, sier leder for Bilfinger Norge Øst, Knut Segrov.

Full klaff under test; Connect LNG-teknologi klar for markedet

10. oktober 2017

Den aller første nøkkelferdige plug and play Connect LNG-løsningen fungerer, og er nå blitt utprøvd teknologi, klar for markedet. – Tester og demonstrasjon gikk over all forventning, og er et gjennombrudd for oss, sier en storfornøyd gründer og daglig leder i teknologiselskapet Connect LNG, Morten Christophersen .

Yara på Herøya vil fange 90 prosent CO2 i 2022 - plan overlevert Gassnova

04. oktober 2017

En rykende fersk plan som konkretiserer bygging og oppstart av CO2-fangst anlegg ved Yara Porsgrunns ammoniakkfabrikk på Herøya i 2022 ble nylig overlevert til Gassnova.

Bamboo-prosjektet har gitt nedgang i ledigheten

28. september 2017

– Vi har merket at det har vært større etterspørsel etter fagarbeidere mens Bamboo-prosjektet har pågått. Det har ført til lavere ledighet i den perioden vi har bak oss, sier direktør for NAV Telemark, Terje Tønnessen.

RHI starter opp testproduksjon av fused magnesia på Herøya

28. september 2017

RHI Normag AS starter opp testproduksjon av fused magnesia (FM) i fabrikken på Herøya, etter at morselskapet RHI AG har lagt inn en bestilling på produktet.

Revisjonsstans i Yara denne uken

26. september 2017

- De aller fleste av Yaras fabrikker har kjørt ned og står denne uken som vi har revisjonsstans, sier Ann Balgaard, Vedlikeholdssjef i Yara.

Yara-prosjekt har lagt igjen 900 mill. hos lokale leverandører

25. september 2017

Yaras Bamboo-prosjekt på Herøya har gitt store lokale ringvirkninger. På drøyt 2 1/2 år er det investert i alt ca. 2,6 milliarder kroner i prosjektet, og rundt 900 millioner kroner er knyttet opp til kontrakter og leveranser fra lokale leverandører.

– Økt satsing på FoU vil gjøre industriparken enda mer attraktiv

19. september 2017

– Min erfaring er at steder med høy aktivitet innen forskning og utvikling, og et tett samarbeid med høgskoler og universitet er attraktive. Ved å satse enda mer på FoU kan Herøya Industripark trekke til seg flere nye virksomheter, sier Sverre Gotaas.

TB Taksikring lanserer stigeputa - innovasjon i praksis

14. september 2017

TB Taksikring skaffer seg nytt forsprang og nye muligheter i byggvaremarkedet når de nå lanserer produktnyheten, stigeputa. Den er de helt alene om, inntil videre.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler