Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Yara på Herøya vil fange 90 prosent CO2 i 2022 - plan overlevert Gassnova

04. oktober 2017

En rykende fersk plan som konkretiserer bygging og oppstart av CO2-fangst anlegg ved Yara Porsgrunns ammoniakkfabrikk på Herøya i 2022 ble nylig overlevert til Gassnova.

Bamboo-prosjektet har gitt nedgang i ledigheten

28. september 2017

– Vi har merket at det har vært større etterspørsel etter fagarbeidere mens Bamboo-prosjektet har pågått. Det har ført til lavere ledighet i den perioden vi har bak oss, sier direktør for NAV Telemark, Terje Tønnessen.

RHI starter opp testproduksjon av fused magnesia på Herøya

28. september 2017

RHI Normag AS starter opp testproduksjon av fused magnesia (FM) i fabrikken på Herøya, etter at morselskapet RHI AG har lagt inn en bestilling på produktet.

Revisjonsstans i Yara denne uken

26. september 2017

- De aller fleste av Yaras fabrikker har kjørt ned og står denne uken som vi har revisjonsstans, sier Ann Balgaard, Vedlikeholdssjef i Yara.

Yara-prosjekt har lagt igjen 900 mill. hos lokale leverandører

25. september 2017

Yaras Bamboo-prosjekt på Herøya har gitt store lokale ringvirkninger. På drøyt 2 1/2 år er det investert i alt ca. 2,6 milliarder kroner i prosjektet, og rundt 900 millioner kroner er knyttet opp til kontrakter og leveranser fra lokale leverandører.

– Økt satsing på FoU vil gjøre industriparken enda mer attraktiv

19. september 2017

– Min erfaring er at steder med høy aktivitet innen forskning og utvikling, og et tett samarbeid med høgskoler og universitet er attraktive. Ved å satse enda mer på FoU kan Herøya Industripark trekke til seg flere nye virksomheter, sier Sverre Gotaas.

TB Taksikring lanserer stigeputa - innovasjon i praksis

14. september 2017

TB Taksikring skaffer seg nytt forsprang og nye muligheter i byggvaremarkedet når de nå lanserer produktnyheten, stigeputa. Den er de helt alene om, inntil videre.

Oppstartsaktiviteter hos Yara Porsgrunn

08. september 2017

Fra og med denne helgen kan lydbilde fra Yara være endret i perioder. 

Herøya kan bli først i verden med CO2-fri magnesiumproduksjon

08. september 2017

Enova har gitt tilsagn om 19,5 millioner kroner i støtte til NorMag AS, for bygging av et pilotanlegg for energi- og klimaeffektiv produksjon av magnesium og silika på Herøya. Anlegget skal produsere verdens første CO2-frie magnesium.

Siemens og Aventa vil bygge anlegg for sol- og miljøteknologi på Herøya

06. september 2017

Siemens og Aventa har signert en intensjonsavtale om bygging av ny miljøfabrikk i Herøya Industripark. Fabrikken skal produsere plastmaterialer som skal brukes til effektiv bruk av solvarme og produksjon av drikkevann fra havet.

Prosessindustrien i Grenland er med å bane vei for hele Europa

25. august 2017

Veien mot utslippsfri industri går via Norcem Brevik og Yara Porsgrunn på Herøya. Statsforetaket Gassnova jobber for å realisere en komplett verdikjede, slik at karbonfangst og lagring kan tas i bruk i stor skala innen 2022. 

Jon Sletten ny leder i Yara Porsgrunn

23. august 2017

Per Knudsen slutter som fabrikksjef i Yara Porsgrunn, og overlater roret til Jon Sletten.

Kickstart for industrisatsingen «Power Grenland»

19. august 2017

Stortingspolitikere fra Telemarksbenken møtte ledere fra verdenseliten i prosessindustrien, fra industrinettverk, bank og eiendom i Herøya Industripark. Nå skal muligheter for ny grønn næringsutvikling i Herøya og Grenland frontes bredt, og med én stemme fra «Power Grenland». 

Connect LNG har utviklet en løsning for å losse flytende naturgass fra skip på steder der det ikke er kai. Teknologien går ut på å taue en plattform med nødvendige koplinger og overføringsslanger ut til tankskipene.

Ammoniakkfabrikken snart klar til testing før oppstart etter brannen i april

08. august 2017

24. april brant kompressorsalen i Yaras ammoniakkfabrikk i Herøya Industripark. I løpet av august starter uttesting av nytt og reparert utstyr, med mål om oppstart av fabrikken i løpet av september. 

Yara Porsgrunn starter testkjøring av ny salpetersyrefabrikk

07. august 2017

Testkjøring av Yaras nye fabrikkanlegg for salpeterproduksjon pågår og vil ta seg opp nå i august. – Vi bruker vann, luft og damp under trykk som kan gi noe støy, men som er helt ufarlig. Vi kan ikke love at det blir støyfritt, men Yaras testteam skal gjøre sitt ytterste for å minimere støyen, sier Yaras commissioning leder Rebecca Williams.

Tripling av antall gründerbedrifter og innovasjonsprosjekter i 2016

29. juli 2017

Inkubatorselskapet Proventia bidrar godt til Sivas rekordresultat for 2016. Innovasjonsselskapet etablert i Herøya Industripark og på Notodden tok inn tre ganger flere nye bedrifter i 2016 enn året før. Fortsetter de i samme tempo ligger det an til en dobling også i 2017. 

Verdens første fabrikk for syntetisk diesel kan bli bygd på Herøya

18. juli 2017

Nordic Blue Crude, Sunfire, tyske EDL Anlagenbau og sveitsiske Climeworks har startet arbeidet med å etablere en fabrikk for produksjon av klimavennlig diesel i Herøya Industripark (HIP). Råstoffene er CO2, vann og elektrisk kraft. Aktørene mener at det blir verdens første kommersielle fabrikk basert på denne teknologien.

REEtec starter opp fullskala testfabrikk i Herøya Industripark neste år

10. juli 2017

I løpet av 2018 starter REEtec uttesting av ny, effektiv og miljøvennlig prosessteknologi i en fullskala testfabrikk, som skal produsere jordartsmetaller som hele verden etterspør. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler