Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

MSG Production klar for takeoff i flymarkedet i Grenland

21. februar 2018

Landingen av MSG sin Boeing 737 foran 1200 skuelystne på Geitryggen i Skien i januar, markerte starten på MSG gründer Svein Gunnar Mælands idé ut i flymarkedet, og starten på ny flyindustri i Grenland.

Sosial entreprenør får industrihjelp til Løvetannakademi

13. februar 2018

12 unge testpiloter har gitt Løvetannakademiet godkjentstempel. Nå vil Sandrina Sandell skalere opp for å gjøre enda flere unge rustet til voksenlivet. Innovasjonsselskapet Proventia og industrimiljøet på Herøya hjelper henne.

90 år siden anleggsarbeidet startet på Herøya

08. februar 2018

I februar 1928 – for 90 år siden – startet de første arbeidene med å rydde bort skog og snø for å komme i gang med utbyggingen av Eidanger Salpeterfabriker, det som nå er en av Norges ledende industriparker, Herøya Industripark.

Samarbeid setter fart på utvikling av ny fangstteknologi for CO2

07. februar 2018

Minox Technology på Notodden og rådgiverselskapet Periti på Herøya vil sammen med Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) i Porsgrunn teste ut ny teknologi for CO2-fangst. Positive resultater kan bli testpilot på Herøya.

Yara Porsgrunn får statlig garanti på 1,6 mrd

25. januar 2018

Yara har sikret finansiering til en betydelig utvidelse og modernisering av gjødselproduksjon på Herøya, det såkalte Bamboo-prosjektet som ble annonsert i 2014. GIEKs lånegaranti er på 1,6 milliarder kroner, tilsvarende over halvparten av prosjektkostnadene.

125 mill. EU-kr til Herøya-basert prosjekt for utvinning av sjeldne jordartsmetaller

21. januar 2018

Hele verden etterspør sjeldne jordartsmetaller. Nå støtter EUs Horizon 2020-program et Herøya-basert prosjekt med 125 millioner kr som skal sikre en bærekraftig, stabil og sikker europeisk produksjon av sjeldne jordartsmetaller. Pilotarena Herøya har vært utløsende for prosjektet.  

Åpner nytt kompetansesenter i Herøya Industripark

20. januar 2018

− Nå er vi i gang, sier en svært fornøyd avdelingsleder Svein Erik Mittet. – Senteret er i gang med løpende kurstilbud, parallelt med at vi nå bygger opp et samlet og komplett tilbud sammen med våre kompetansepartnere og tett på Grenlandsindustrien.

Industrisamarbeid på Herøya; CO2 fra Ammoniakkfabrikken blir kullsyre i brus og øl

16. januar 2018

Bryggeriene er helt avhengige av å bruke CO₂ (karbondioksid) når de brygger øl eller lager brus. Alle de store bryggeriene og mange av mikrobryggeriene i Norge kjøper CO₂ fra Praxair. Gassen kommer fra Yaras gjødselproduksjon på Herøya. 

Avspark Digital21 @Grenland – Full uttelling på alle områder

12. januar 2018

− Digital21 fikk med seg mange gode og konkrete innspill fra næringslivet i Grenland. Og deltakerne var veldig fornøyde med at digitalisering ble brakt ned på konkret bakkenivå. 

Fabrikken for syntetisk diesel nærmere realisering

10. januar 2018

Mot slutten av fjoråret fikk Nordic Blue Crude på plass finansieringen som kreves for å komme i mål med engineering og planlegging av anlegget for produksjon av klimavennlig diesel. Fabrikken skal bygges i Herøya Industripark (HIP), og om alt går etter planen, starter bygging i løpet av 2018.

RHI Normag starter opp fused magnesia-fabrikken og ansetter 40

09. januar 2018

RHI Normag har besluttet å starte opp igjen produksjonen av fused magnesia på Herøya, og vil trenge rundt 40 nye ansatte. Beslutningen er tatt på bakgrunn av de positive resultatene av testkjøringen i desember 2017, og økt etterspørsel etter høykvalitets fused magnesia. 

Forventer opptur i 2018 med flere industrietableringer i Herøya Industripark

08. januar 2018

− Flere nye etableringer på gang og mange prospekter på listen, gjør at vi ser enda flere industrietableringer komme i 2018, sier forretningsutvikler Gard Madsen i Herøya Industripark AS. 

Startskuddet for Digital21 går på Herøya 11. januar

04. januar 2018

– Norske bedrifter trenger et digitaliseringsløft. Vi må ta i bruk de nye teknologiske mulighetene som finnes, og vi må gjøre det raskt.

Ny arealoversikt: Her kan neste bedriftsetablering komme i Grenland

02. januar 2018

Arealguide Grenland på nett viser vei med ny arealoversikt for næringsliv. – Spør oss, vi finner næringsarealet som passer i Herøya Industripark og i hele nedre Telemark, sier forretningsutvikler Gard Madsen i Herøya Industripark og næringsutvikler Øyvind Solbakken i Vekst i Grenland.

De forteller Herøya-historiene som forandret industrien for alltid

22. desember 2017

En bok full av drama, samarbeid og motsetninger ble lansert på Herøya i går. Enkeltpersoner som var i Herøya-miljøet fra perioden 1949 og fram til i dag  deler personlige og ærlige historier om kamper, turbulens, dans og stolkasting. Hendelser som skapte historiske skiller for industriutvikling på Herøya og i Norge. 

Inkubatoren Proventia på Herøya får tildelt presåkornkapital

21. desember 2017

17 miljøer over hele landet får forvalte 50 millioner kroner i presåkornkapital for 2017. Et av miljøene er industri-inkubatoren Proventia som holder til i Herøya Industripark. 

Oppstart av Yaras Ammoniakkfabrikk etter vedlikehold

18. desember 2017

I forbindelse med oppstart av Yaras  Ammoniakkfabrikk etter en reparasjon vil det bli synlig fakling. 

12 nye bussruter til og fra Herøya Industripark fra nyttår

14. desember 2017

−Jeg gleder meg å ta bussen til jobb i Herøya Industripark, sier Rolf Olaf Larsen som bor ytterst ved kysten i Langesund. 

Sikker industriproduksjon trenger etiske hackere

12. desember 2017

Industrien trenger etiske hackere. Det sier etisk hacker Ludwig Sandell i Dignatio. Han har plassert seg selv i midten av industri-Grenland og Herøya Industripark. 

Unikt samarbeid mellom industri og høgskole om industriell master

10. desember 2017

De store industribedriftene i Grenland og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) planlegger å etablere et industrimasterprogram sammen, skreddersydd for industrien. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler