Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Grenlandsindustrien tar imot de første industrimaster-studentene til høsten

04. juni 2018

– Dette samarbeidet er lønnsomt og viktig for industriutvikling, og vi får mulighet til å være med på påvirke utdanningen, uttalte Magnar Bakke, direktør i INEOS og Kristoffer Myrheim, manager control systems i MHWirth, under signeringen.

Inspirerende dag for bedrifter som er opptatt av forskning og utvikling

30. mai 2018

Siste tirsdagen i mai satte et 40-talls representanter fra bedrifter som er opptatt av vekst og utvikling, og virkemiddelapparatet hverandre i stevne. Målet med samlingen var å utveksle kunnskap og erfaringer om å bruke forskning og innovasjon i sin virksomhet og vekst framover.

Gunneklevfjorden skal bli «ren fjord» igjen

29. mai 2018

Hydro er så smått i gang med forberedelser til en omfattende tildekking av bunnen i Gunneklevfjorden, etter pålegg fra Miljødirektoratet. Målet er at den skal framstå som «ren fjord» igjen.

Alle som vil snu klimaproblem til ny industriutvikling kommer til Grenland

25. mai 2018

Sverre Gotaas, administrerende direktør i Herøya Industripark, gleder seg over at nasjonale og internasjonale aktører velger å delta på industrikonferansen i Grenland, 5. juni. 

16 nyansatte til RHI Magnesita i går – stor optimisme i selskapet

16. mai 2018

I går begynte 16 nyansatte ved RHI Magnesita på Herøya. De er hovedsakelig yngre fagarbeidere innen prosessfag, vedlikehold og laboratorium. Bemanningen teller nå over 100 ansatte, og optimismen i selskapet er stor. 

YARA Birkeland-prosjektet viktig for nærmiljøet – erstatter 40.000 lastebiler

14. mai 2018

– Yara Birkeland-prosjektet støtter opp om den sterke norske maritime klyngen, og er et 0-utslipps-prosjekt. Men for naboer til industriparken er det nok vel så viktig at båten erstatter mer enn 40.000 lastebiler som forurenser lokalmiljøet med støv, støy og utgjør en sikkerhetsrisiko. 

Herøya – sentral i storsatsing på miljøvennlig godstransport

09. mai 2018

En jernbaneterminal i Herøya Industripark blir en viktig forutsetning for å få til en storsatsing på miljøvennligvennlig godstransport i Telemark og Vestfold. I dag presenterte en bredt sammensatt prosjektgruppe sin rapport om felles godskonsept, fase 1.  

Finansieringen er på plass – nå starter piloteringsprosessene

30. april 2018

Funzionano AS har flyttet inn i Forskningsparken på Herøya. Finansiering er på plass. Morten Eikenes er ansatt som daglig leder, og nå forbereder selskapet seg på pilotfasen for å utvikle sin patenterte teknologi til industriell skala.

Helikopterflyging over Herøya onsdag 2 ./ torsdag 3. mai

30. april 2018

Onsdag 2. / torsdag 3. mai blir det helikopterflyging over Herøya Industripark. Området skal scannes for 3D-modellering, på oppdrag fra Herøya Industripark AS. 

PVC-utvidelse på Herøya med ny teknologi og redusert energiforbruk

21. april 2018

INOVYNs PVC-fabrikk på Herøya jobber for å få øke produksjonen av såkalt pasta-PVC med 45 %. Utvidelsen vil bety ny teknologi med redusert energiforbruk, en teknologi som PVC-fabrikken på Herøya er alene om.   

Connect LNG har tatt helt av etter vellykket LNG-leveranse i Herøya Industripark

16. april 2018

− Vi fikk massiv respons og opplever stor interesse fra markedet, spesielt fra de store olje- og gassgigantene, forteller Stian Magnusson, teknologidirektør i gründerselskapet Connect LNG.

Jon Sletten er Yara Porsgrunns nye fabrikksjef. – Den beste jobben man kan ha!

05. april 2018

– Det er et privilegium å få jobbe som fabrikksjef ved Yara Porsgrunn, en av hjørnesteinene i produksjonsapparatet til Yara. I mine øyne er dette den beste jobben man kan ha.

"Norge nå" direkte fra Herøya Industripark onsdag 4. april – følg med!

03. april 2018

"Norge nå" er TV-programmet som setter dagsorden der folk er. Onsdag 4. april kl 20.25 på NRK1, sendes programmet direkte fra forskningsparken i Herøya Industripark. Følg med!

Yara Technology Center i Herøya Forskningspark vokser – vil øke innovasjonstakten

20. mars 2018

Nye medarbeidere, penger og ressurser strømmer til Yara Technology Center (YTC) i Herøya Forskningspark. Innovasjonstakten for bærekraftig gjødselproduksjon skal opp.

Proventias inkubatorselskap TB Taksikring når nye milepæler

19. mars 2018

TB Taksikring, et av Proventias inkubatorselskap, inngår strategisk samarbeid med Sveriges ledende aktør på taksikringsutstyr, CW Lundberg.

Krav om opprydding i Gunneklevfjorden innen 2022

10. mars 2018

Miljødirektoratet har gitt Hydro pålegg om å dekke til bunnen i Gunneklevfjorden i Porsgrunn for å begrense faren for framtidig spredning av miljøgifter. 

Tidligere ansatte tilbake til RHI Normag på Herøya – full produksjon før sommeren

09. mars 2018

− Vi trenger å komme raskt ut i markedet, så vi er heldige som har fått våre erfarne, tidligere RHI-medarbeidere tilbake, sier fabrikksjef Stuart Ford.

Flerfaseriggen - flaggskipet i Statoils forskningsanlegg på Herøya

05. mars 2018

Flerfaseriggen, som ligger helt syd i Herøya Industripark, ble bygget av Hydro i 1993. Gjennom 25 år er det investert mer enn en milliard kroner i testområdet, som Statoil har overtatt og utviklet til å bli et av verdens ledende forskningssentre i sitt slag.

Ambisiøse mål ved REC Solar på Herøya – 40 % produksjonsøkning

27. februar 2018

Det er 18 måneder siden Elkem Solar på Herøya, nå REC Solar Norway startet produksjon av silisiumblokker. Nå har de satt nye ambisiøse mål; 40 prosent produksjonsøkning innen 2020, til lavere produksjonskostnad. 

Dybdekartlegging i Gunneklevfjorden starter i uke 9

25. februar 2018

I uke 9 vil det etter planen bli gjennomført dybdekartlegging og kartlegging av slamlag i Gunneklevfjorden. Kartleggingen er en del av forberedelsene til eventuelle utfyllings- og tildekkingsarbeider i fjorden. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler