Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
Bildet viser samarbeid om styrkede fagmiljøer ved USN

Flere ledende industribedrifter, næringsliv og banker i Grenland går tungt inn sammen med Grenlandskommunene og fylkeskommunen om en storstilt styrking av fagmiljøer ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Campus Porsgrunn.

28. januar 2019

Bildet viser Stortingets næringskomité på besøk i Herøya Industripark.

Hvordan være et godt vertskap for industri? Dette temaet var innledningen på dagens besøk av Stortingets næringskomité, som startet i Herøya Industripark.   

24. januar 2019

Bildet viser Rolf Olaf Larsen, ansvarlig for Pilotarena Herøya

Herøya Forskningspark og Pilotarena Herøya har hatt en oppløftende utvikling i 2018. – Flere pilotanlegg er bygd og godt i gang med å teste ut nye bærekraftige industrielle prosesser her i Forskningsparken, sier pilotsjef Rolf Olaf Larsen i Herøya industripark.

22. januar 2019

Laurie Feinberg i Metallco.

Om ett år kan Metallcos planlagte produksjonsanlegg for gjenvinning av jern og metall stå ferdig i Herøya Industripark. 

18. januar 2019

Stillingsannonse SINTEF Industri og Herøya Industripark AS

SINTEF Industri og Herøya Industripark AS søker i en fellesannonse etter en person som kan arbeide med industriell forretningsutvikling i Herøya Industripark AS, og som markedsdirektør/seniorforsker i SINTEF Industri. 

17. januar 2019

Bildet viser driftstekniker Pål Berg, overingeniør Tove A. Kilen og leder av Byggdrift i Herøya Industripark AS, Skjalg Aasland.

I Herøya Forskningspark er det gjennomført en rekke tiltak som gir redusert energi- og strømforbruk. Besparelsene tilsvarer årsforbruket til 1200 eneboliger! 

16. januar 2019

Bildet viser prosjektleder Reidulf Tangen

Bilfingerkonsernet skal ta i bruk videoteknologi for å formidle kunnskap. Prosjektet, som går under navnet «Industrial Tube», er inne i en siste utviklingsfase, og Bilfinger i Porsgrunn er med i uttestingen av løsningen.

10. januar 2019

Bildet viser prosjektleder Jonny Olsen, BIlfinger og prosjekteier Kari-Anne Leth-Olsen, INOVOYN

INOVYN skal øke produksjonen av pasta-PVC fra 40 til 55 tusen tonn i fabrikken i Herøya Industripark. INOVYN står selv for prosessdesign, mens Bilfinger har fått ansvaret for prosjektledelse, detaljengineering, anskaffelse og anleggsledelse av utvidelsesprosjektet, som kalles «Venusprosjektet». 

03. januar 2019

Bildet viser glassblåser Konstantin Kraft-Poggensee

– Uten en glassblåser tilgjengelig er du på en måte låst som organisk kjemiker. Organisk kjemi uten en glassblåser er som å kjøre bil uten motor. Her i forskningsparken har vi en dyktig glassblåser som raskt kan lage den delen vi mangler. Alternativet er åtte til 12 ukers leveringstid fra produsenten. 

31. desember 2018

EIVA team

EIVA-SAFEX tilbyr fra nyåret et helt nytt robotiseringsprogram i samarbeid med EGH. 

27. desember 2018

Bildet av skiftet som skal være på jobb julaften

Drøyt 80 skiftansatte sørger for at fabrikkene i Herøya Industripark er i full drift på julaften, og at beredskapen er på topp. Med juletre i kontrollrommet og tradisjonell julemat blir det god stemning på skiftet!

24. desember 2018

I Herøya Industripark brukes det like mye vann per time som Skien kommune bruker per døgn. Kapasiteten er 9.000 liter vann hvert eneste sekund. Etter mer enn 50 års drift, var pumpene i industriparken nedslitt, og nå er Herøya Industripark AS i mål med oppgraderingen av råvannsanlegget.

20. desember 2018

Bildet viser Arne Kristian Rogne Øvland, Porsgrunn brannvesen.

Over halvparten av alle boligbranner i Norge starter på kjøkkenet, og stua er arnested nummer to. Branninspektør Arne Kristian Rogne Øvland ved Porsgrunn brannvesen har mange gode råd til hvordan du kan forhindre at julehøytiden blir ødelagt av brann.  

14. desember 2018

Bildet viser Irene Siljan Vestby

Industrial Green Tech (IGT) er en av årets nye Arena-klynger i Norwegian Innovation Clusters, utviklet av bedrifter fra Norges største industriregion, Grenland i Telemark. Medlemsbedriftene sikter høyt!

11. desember 2018

Bildet viser Praxairs nye gassflasker

Praxair Norge har fått ny eier, og det nye navnet på selskapet blir Nippon Gases Norge AS. Stig Are Karlsen som leder Praxairs virksomhet på Herøya, forteller at eierskiftet ikke innebærer endringer i aktiviteter.

06. desember 2018

bilde av Øyvind Oskarsen Due og Jan Liane som holder en hjortetakksaltboks

Produksjonen går for fullt hos Addcon Nordic i Herøya Industripark. Lageret av hjortetakksalt er nesten tomt, og flyplasser har allerede bunkret avisningsvæske for å møte vinteren. Den første skipslasten gikk til flyplassen på Grønland allerede i august!

04. desember 2018

Bildet viser EVRYs utviklingsteam

Norskutviklede Yara Birkeland vil bli verdens første elektriske og selvkjørende containerskip når det sjøsettes i 2020. EVRY er valgt som Yaras teknologipartner for å utvikle en IT-løsning for digitalisering av lasteprosessen på land for containere, inkludert kommunikasjon mot den nye terminalen på Herøya og containerskipet Yara Birkeland.

30. november 2018

Bildet viser Wolfram Franke i Yara Industrial, sammen med Rune Bakke (tv) og Carlos Dinamarca, USN Campus Porsgrunn

Mange gode krefter mobiliserer nå for å få til sømløst samarbeid mellom forskere og industrimiljøene i Herøya Industripark.  

27. november 2018

Bildet viser arrangørene av jernbaneseminar på Herøya.

Det er gode muligheter for å lykkes med en jernbaneterminal i Herøya Industripark, men mange forhold må løses først; Hvilken teknologi skal man velge, hvem skal investere og eie infrastrukturen, hvem skal eie togrutene og ha ansvar for å fylle vognene? 

23. november 2018

Bildet viser Wolfram Franke, Yara, Carlos Dinamarca og Rune Bakke, Universitetet i Sørøst-Norge (USN ) campus Porsgrunn.

En ny rensemetode for hydrogensulfid fra testbenken ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Porsgrunn, har blitt Yara Industrials nye miljøprodukt klart for test i industrien. Produktet løser et gassproblem og gjenbruker svovelavfall til nye produkter.

21. november 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler