Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
Addcon tester spredning av avisningsvæske. (Bildet eies av Herøya Industripark AS)

Herøya-firmaet Addcon satser nå i eliteserien! Gjennom vinteren skal Addcon holde banen på Skagerak Arena isfri og myk med sine Svanemerkede produkter for avisning. Dermed unngår man skader på dekket og på spillere. 

26. oktober 2018

Ola Elvestuen startet Norsep-piloten i Herøya Forskningspark

I ettermiddag trykket klima- og miljøminister Ola Elvestuen på den grønne knappen som startet Norseps pilotanlegg i Herøya Forskningspark. Teknologien som skal testes ut i anlegget, kan vise seg å redusere behovet for å deponere farlig avfall – ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

18. oktober 2018

Kåre Fostervold har startet selskapet Telemark Consulting

Mange forbinder fortsatt Kåre Fostervold med Frp-politikk på stortings- og regjeringsnivå. Derfor har han de siste månedene hatt utallige kaffemøter med gamle og nye forbindelser for å fortelle om sin nye virksomhet, Telemark Consulting.  

16. oktober 2018

Holseter rappellerer ned fra stillastopp

Yara Porsgrunn samarbeider med Bilfinger for å sette et sterkere fokus på sikkerhet ved arbeid i høyden. På forsommeren testet Yara-sjef Svein Tore Holsether hvordan det oppleves å henge i en sikringssele og rappellere ned fra syv meter.

11. oktober 2018

Bilde av Torunn Aakermann og Bård Sæthre, gründere

Siden starten i 2008 har Kineras gründerduo utviklet et sterkt beskyttende belegg, og har suksess med sin LineCoat som gir stålrør, bl.a. i skip og industri, unik beskyttelse og lang levetid.

09. oktober 2018

Fra 2020 vil containerskipet Yara Birkeland være et vanlig innslag mellom Herøya Industripark og Brevik og Larvik havn, og fra 2022 kan containerskipet være selvgående.

05. oktober 2018

Flyfoto

TerraTec har fått tillatelse til å fly over Herøya Industripark onsdag 3. oktober. Herøya Industripark AS er oppdragsgiver.

02. oktober 2018

bilde av IBKA Gruppens toppsjef, Truls Vad Fjeldberg og leder av IBKA Herøya, Ole Sigurd Jensen.

– En samlet og spisset industrisatsing med IBKA i Norge, Danmark og Storbritannia gjør at vi nå styrker kompetanse og kapasitet på industritjenester lokalt på Herøya. Det skal kundene merke, sier Truls Vad Fjeldberg, IBKA-gruppens toppsjef. Han  styrer IBKA-gruppens internasjonale satsing fra Herøya.

02. oktober 2018

Bilde av Sabine Tangenes

– Jeg tror Yara og andre virksomheter kan bidra mer til sirkulærøkonomi i praksis, også lokalt på Herøya og i Grenland. Det sier trendanalytiker Sabine Tangenes i Yara Business Intelligence fra sitt kontor i Forskningsparken på Herøya.

28. september 2018

Verdens beste kalksalpeter skal produseres av Yara Porsgrunn. Ved fabrikken i Herøya Industripark er det bygd et nytt rensetrinn som fjerner resterende urenheter. Om alt går etter planen starter produksjonen for fullt i oktober.

25. september 2018

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som overtok Herøya Industripark i midten av 2016, har vist god investeringsvilje. På to år har de investert rundt 100 millioner kroner i industriparken, og nå skal  Caverion få nytt bygg. 

21. september 2018

I juli i år startet Kristine Welle Næss i jobben som prosesstekniker i Yaras ammoniakkfabrikk. 22-åringen er 4. generasjon Næss som jobber i Hydro, eller i Yara som har videreført gjødselproduksjonen på Herøya.

18. september 2018

Styringskomiteen

Forholdene ligger godt til rette for en jernbaneterminal for gods i Herøya Industripark. Det mener Jernbanedirektoratet og Bane NOR som utreder saken sammen med vertskapet i industriparken, Vekst i Grenland og Grenland Havn. En samfunnsøkonomisk analyse er en viktig del av utredningen.   

14. september 2018

Det var ved 1640-tiden i dag at det kom en tåkesky fra tårntoppen, skyen drev i retning mot Knarrdalstrand.

10. september 2018

David Verdu

– I Herøya-fabrikken kjører vi bånn gass framover. Det finnes nye markedsmuligheter, og etter hvert vil endrede tollregimer og varsel om reduksjon av solcelleprosjekter i Kina stabilisere seg, sier fabrikksjef David Verdu i REC Solar på Herøya.

07. september 2018

Jon Sletten foran ny fabrikk

Bamboo-prosjektet som ble avsluttet på vårparten har gitt Yara ny salpetersyrefabrikk i verdensklasse, og økt produksjon av syre, kalksalpeter og fullgjødsel (NPK). Prosjektet som har kostet 2,6 milliarder kroner befester Porsgrunn som en hjørnestein i Yaras produksjon. 

04. september 2018

Da har de ankommet, årets lærlinger. Ungdommen vi traff i dag fordeler seg på de tre bedriftene Bilfinger, Yara og AddCon. 

03. september 2018

Selskapet Hyop som driver fire drivstoffstasjoner for hydrogen i Norge, legger ned stasjonene ved midnatt, fredag 30. august. Den første stasjonen, som ble etablert i 2007, ligger i Herøya Industripark.  

30. august 2018

Motivasjonen for å bli med å bygge fornybar energi er stor, særlig blant de yngre, sier verkssjef Geir Ausland.

Verksdirektør Geir Ausland i REC Solar Norway slutter etter 13 år i solenergiselskapet og sju år i Elkem før det. Han har bare godord å si om REC Solar-fabrikkene på Herøya og i Kristiansand. 

28. august 2018

Bilde av overføring av LNG fra tankskip via flytende kai til lagertanker på land i Herøya industripark

– Noen av verdens største gassgiganter kommer, og noen vil også være med i operasjonen, forteller kommersiell sjef Magnus Eikens.

24. august 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler