Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
Bjarne Nensether

Laboratoriet SINTEF Molab i Herøya Forskningspark, Porsgrunn og Kystlab AS fusjonerer og ble fra årsskiftet en del av Norges største norskeide laboratorieselskap SINTEF Norlab, skriver selskapet i en pressemelding før jul.

07. januar 2020

Sammensetning av flere bilder

Ved inngangen til det nye året har vi lyst til å gi deg et tilbakeblikk på nyheter og aktueltsaker fra HIPs nettside, som skapte mest interesse i 2019. Vi har samlet de 10 mest leste sakene gjennom året som gir et godt bilde på noen av mange spennende aktiviteter som skjer i industriparken. Godt nytt år!

02. januar 2020

Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS og Hans Aksel Haugen, Sintef

Julestemning med kaker, godt humør og resirkulering av sjeldne råmaterialer og metaller rundet av årets populære faglunsj-serie i Herøya Forskningspark i desember.  

17. desember 2019

Sammensatt bilde av besøk fra Vestfold Telemarksbenken på Stortinget og Sverre Gotaas til venstre

Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS, kom med denne oppfordringen til nyvalgte politikere og ny ledelse for den nye sammenslåtte Vestfold Telemark fylkeskommune og Grenlandskommuner i dialogmøte forrige uke.

10. desember 2019

Bodil Eik-Nes fra REC Solar på Herøya og  Roshan Sharma, foreleser fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Det sier Bodil Eik-Nes fra REC Solar. Hun har, sammen med flere ingeniører fra bedrifter på Herøya og i Grenland, gjennomført det første etter- og videreutdanningskurset arrangert i samarbeid mellom Herøya Industripark AS og Universitetet i Sør-Øst Norge (USN), i Herøya Forskningspark i høst.

05. desember 2019

Løft over tak, nesten på plass

Midt i november ble to store enheter løftet på plass i INOVYNs PVC-fabrikk. Posefilteret og tørken kom til Herøya Industripark i deler og ble satt sammen på site av Bilfinger. De to løftene var en milepæl i prosjektet, og med dette utstyret på plass kan bygget lukkes.

04. desember 2019

Gard Madsen

Gard Madsen i Herøya Industripark AS inviterer sammen med Invest in Norway og InSiteBavairia til å se samarbeidsmuligheter mellom Telemark og tyske Bayern.

26. november 2019

Rolf Olaf Larsen (fra v), Herøya Industripark AS og Knut Vågsæther, professor ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Interessen for USN-professor Knut Vågsæthers innlegg om farer og konsekvenser ved ulykker med grønne energibærere som batterier og hydrogen, tok av på forrige ukes faglunsj i Herøya Forskningspark. 

21. november 2019

Kruse, Ellefsen og Knatterud

Disse gjennomfører industriens store og små investeringsprosjekter.

19. november 2019

Rolf Olaf Larsen og Suni Aranda

Asunción (Suni) Aranda, ved Institutt for energiteknikk (IFE), leder AlSiCal-prosjektet som tar sikte på å utvikle og verifisere en teknologi som skal redusere miljøpåvirkningen av produksjon av aluminium, silika og kalsiumkarbonat.

14. november 2019

Ranoldteamet

Alle piler peker oppover for Ranold, de har økt staben og flytter snart inn i større arealer i Forskningsparken.

06. november 2019

Kari-Anne Leth-Olsen foran PVC-fabrikken på Herøya

– Avfallsproblematikken må det gjøres noe med. Jeg tror at ved å sette fokus på problemer, greier vi å gjøre ting bedre. 

31. oktober 2019

Jo Erland Kjær og Øystein Østenå

Mettalco, Norgesledende i gjenvinning av jern og metall, satser langsiktig på Herøya.

22. oktober 2019

Jens Lehrmann i produksjonshall

– Jeg synes det var et godt valg å legge produksjonen til Herøya, sier nyansatt daglige leder i Seram Coatings, Jens Lehrmann. – Jeg har tillit til området som et sted der det er god tilgang til personell med kompetanse og erfaring med ny industri.

17. oktober 2019

På Herøya planlegges nå et storstilt gjenvinningsprosjekt der målet er å gjenvinne saltene fra flyveaske.

14. oktober 2019

Rundt omkring i Norge står hundrevis av vanntårn, eller vannbasseng. Mange er gamle og trenger vedlikehold. – Vi har en god løsning, sier prosjektleder Kjell Solvang i Bilfinger. – Vannbassengene kan kles innvendig med PE-plast.

10. oktober 2019

Martine Lunde i verneutstyr

Blogger Martine Lunde var – naturlig nok – ganske skvetten da hun skulle betjene et sveiseapparat for første gang, men hun fikk god hjelp og opplæring av Haldor Finnsson og Magnus Flatland, begge industrirørleggere hos Bilfinger. 

07. oktober 2019

Det nye styret GICN

Sammenslåing av tre nettverk, Industri Clusteret Grenland (ICG), Telemark Offshore (TO) og Teknologinettverk Telemark (TNT), samt nytt navn og nytt styre for én samlet industriklynge ble vedtatt under stiftelsesmøte i Herøya Industripark i går.

03. oktober 2019

Herøya Industripark har ferdigstilt sitt første nybygg på Roligheten, et nytt område under utvikling på Herøya. 

01. oktober 2019

Portrettbilde av Line Melås

Etter- og videreutdanningskurs i Digitale Tvillinger rettet mot prosessingeniører, automatiseringsingeniører og prosessoperatører har stor pågang og kjører i gang torsdag 3. oktober i Herøya Forskningspark.

27. september 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler