Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev
bilde av Øyvind Oskarsen Due og Jan Liane som holder en hjortetakksaltboks

Produksjonen går for fullt hos Addcon Nordic i Herøya Industripark. Lageret av hjortetakksalt er nesten tomt, og flyplasser har allerede bunkret avisningsvæske for å møte vinteren. Den første skipslasten gikk til flyplassen på Grønland allerede i august!

04. desember 2018

Bildet viser EVRYs utviklingsteam

Norskutviklede Yara Birkeland vil bli verdens første elektriske og selvkjørende containerskip når det sjøsettes i 2020. EVRY er valgt som Yaras teknologipartner for å utvikle en IT-løsning for digitalisering av lasteprosessen på land for containere, inkludert kommunikasjon mot den nye terminalen på Herøya og containerskipet Yara Birkeland.

30. november 2018

Bildet viser Wolfram Franke i Yara Industrial, sammen med Rune Bakke (tv) og Carlos Dinamarca, USN Campus Porsgrunn

Mange gode krefter mobiliserer nå for å få til sømløst samarbeid mellom forskere og industrimiljøene i Herøya Industripark.  

27. november 2018

Bildet viser arrangørene av jernbaneseminar på Herøya.

Det er gode muligheter for å lykkes med en jernbaneterminal i Herøya Industripark, men mange forhold må løses først; Hvilken teknologi skal man velge, hvem skal investere og eie infrastrukturen, hvem skal eie togrutene og ha ansvar for å fylle vognene? 

23. november 2018

Bildet viser Wolfram Franke, Yara, Carlos Dinamarca og Rune Bakke, Universitetet i Sørøst-Norge (USN ) campus Porsgrunn.

En ny rensemetode for hydrogensulfid fra testbenken ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Porsgrunn, har blitt Yara Industrials nye miljøprodukt klart for test i industrien. Produktet løser et gassproblem og gjenbruker svovelavfall til nye produkter.

21. november 2018

Bildet viser prosjektleder Audun Elvik Thorsen

Rivingen av Bygg 28 – det gamle Sekkelageret og kontordelen fra 50-tallet i syd – er foreløpig ferdig. Det betyr at 26 meter av bygningskroppen er borte. Det er også Ro-ro-kaia og Etasjelagerkaia. Yara har formelt overtatt området, og ALTi Bygg og Anlegg AS har fått kontrakten påbygging av ny terminal og kai til den autonome containerbåten "Yara Birkeland".

16. november 2018

Bilde av Kristian Bogen, Eli Aamot og Sverre Gotaas

Forrige uke signerte Herøya Industripark AS, SINTEF og Universitetet i Sørøst-Norge avtaler som formaliserer enda tettere samarbeid mellom forskere og industrimiljøet i Herøya og Grenland. Målet er ny konkurransekraftig industri og å løse samfunnsutfordringer.

14. november 2018

Bilde av Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS (i midten) tok vel imot Håvard Moe (tv), teknologidirektør i Elkem og leder av styringsgruppen og Roger Strøm, sekretær i Prosess21

Prosess21 er på «roadtrip» i Norge for å få svar på spørsmål om hvordan livskraftig vekst skal skje parallelt med minimale utslipp i industrien. Prosess21 er videreføring av et samarbeid som bygger på den positive samhandlingen som oppstod under utarbeidelsen av Veikartet for prosessindustrien.

09. november 2018

Bildet viser representanter for Industrial Green Tech

Klyngen Industrial Green Tech som består av 22 sterke medlemsbedrifter i Grenland, har i dag fått status som Arena-klynge. Det innebærer statlig finansiering av et klyngeprogram der formålet er å gjøre Grenland til verdens første klimapositive industriregion. 

08. november 2018

Bilde av administrerende direktør Gisle Østereng og produksjonssjef Shaun Watkins.

En spennende oppstartsbedrift, Seram Coatings, har nylig etablert seg på Herøya med produksjon av ThermaSiC, et pulver som kan gi mindre slitasje på både fly, biler og mange andre maskiner.

06. november 2018

Svein Erik Mittet, leder Herøya Kompetansesenter, Tone Rabe HMSK-sjef Herøya Industripark AS og Vidar Ersnes, HMS-ingeniør Yara Porsgrunn. (Bildet eies av Herøya Industripark AS)

Herøya Industripark har tatt i bruk «Munio Access to Industry», en ny læringsplattform som samler all Helse-, Miljø- og Sikkerhetsopplæring på ett sted. Siden oppstarten i april har 650 personer gjennomført e-kurs i Munio kombinert med klasseromsopplæring hos Herøya Kompetansesenter.

02. november 2018

Hans Kristian Lahus, daglig leder i Powered by Grenland (bildet eies av Herøya Industripark AS)

– Å jobbe i team gir konkurransefordeler, sier Lahus. Powered by Telemark har hentet inn teamsjefen i Norges største profflag i langrenn, Team Telemark.

30. oktober 2018

Addcon tester spredning av avisningsvæske. (Bildet eies av Herøya Industripark AS)

Herøya-firmaet Addcon satser nå i eliteserien! Gjennom vinteren skal Addcon holde banen på Skagerak Arena isfri og myk med sine Svanemerkede produkter for avisning. Dermed unngår man skader på dekket og på spillere. 

26. oktober 2018

Ola Elvestuen startet Norsep-piloten i Herøya Forskningspark

I ettermiddag trykket klima- og miljøminister Ola Elvestuen på den grønne knappen som startet Norseps pilotanlegg i Herøya Forskningspark. Teknologien som skal testes ut i anlegget, kan vise seg å redusere behovet for å deponere farlig avfall – ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

18. oktober 2018

Kåre Fostervold har startet selskapet Telemark Consulting

Mange forbinder fortsatt Kåre Fostervold med Frp-politikk på stortings- og regjeringsnivå. Derfor har han de siste månedene hatt utallige kaffemøter med gamle og nye forbindelser for å fortelle om sin nye virksomhet, Telemark Consulting.  

16. oktober 2018

Holseter rappellerer ned fra stillastopp

Yara Porsgrunn samarbeider med Bilfinger for å sette et sterkere fokus på sikkerhet ved arbeid i høyden. På forsommeren testet Yara-sjef Svein Tore Holsether hvordan det oppleves å henge i en sikringssele og rappellere ned fra syv meter.

11. oktober 2018

Bilde av Torunn Aakermann og Bård Sæthre, gründere

Siden starten i 2008 har Kineras gründerduo utviklet et sterkt beskyttende belegg, og har suksess med sin LineCoat som gir stålrør, bl.a. i skip og industri, unik beskyttelse og lang levetid.

09. oktober 2018

Fra 2020 vil containerskipet Yara Birkeland være et vanlig innslag mellom Herøya Industripark og Brevik og Larvik havn, og fra 2022 kan containerskipet være selvgående.

05. oktober 2018

Flyfoto

TerraTec har fått tillatelse til å fly over Herøya Industripark onsdag 3. oktober. Herøya Industripark AS er oppdragsgiver.

02. oktober 2018

bilde av IBKA Gruppens toppsjef, Truls Vad Fjeldberg og leder av IBKA Herøya, Ole Sigurd Jensen.

– En samlet og spisset industrisatsing med IBKA i Norge, Danmark og Storbritannia gjør at vi nå styrker kompetanse og kapasitet på industritjenester lokalt på Herøya. Det skal kundene merke, sier Truls Vad Fjeldberg, IBKA-gruppens toppsjef. Han  styrer IBKA-gruppens internasjonale satsing fra Herøya.

02. oktober 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler